Lectură de un minut

11 Jun 2014 - Știri și Noutăți

Vezi topul celor mai tari retaileri din domeniul bricolaj!

Abonează-te pe  

In anul 2013 au fost multe schimbari in piata de bricolaj, prin achizitiile din industrie, dar mai ales evolutia pe piata de profil. Nici sectorul DIY nu a fost unul lipsit de surprize anul trecut. Primii 10 jucatori din piata au “muscat” peste 80% din piatade bricolaj. In top 3 se afla Arabesque, Bricostore/Kingfisher si Dedeman, scrie Wall-Street.ro.

Topul retailerilor in piata de bricolaj

10. Cu cele trei magazine pe care le are in Romania, retailerul francez de bricolaj Mr. Bricolage a incheiat anul trecut cu afaceri de 12 milioane de euro, in scadere cu peste 16% fata de nivelul de 14 milioane de euro inregistrat in 2012. Retailerul francez isi continua seria de scaderi pe plan local, dupa ce in 2011 inregistra venituri de 17 milioane de euro.

9. Francezii de la Leroy Merlin, companie care a deschis primul magazin in toamna anului 2011, fiind pana in prezent singurul magazin de bricolaj al companiei, a incheiat anul trecut cu afaceri de circa 25 de milioane de euro, conform estimarilor companiei, in crestere cu 20% fata de intervalul anterior, din 2012, cand a raportat afaceri estimate la 21 de milioane de euro.

8. Desi afacerile OBI Romania s-au contractat cu 10%, ajungand la 37 de milioane de euro, retailerul german de bricolaj a revenit pe un profit puternic in 2013. Conform informatiilor publicate la Ministerul de Finante, OBI Romania a incheiat anul trecut cu un profit net de peste 20 de milioane de euro.

Vezi restul topului pe Wall-Street.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vezi topul celor mai tari retaileri din domeniul bricolaj!