Lectură de 3 minute

26 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Supermarketul online Sezamo și-a stabilit conducerea și a recrutat oameni din companiile Altex, Vivre, Auchan și Profi

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Noul supermarket online Sezamo.ro, adus în România de cehii de la Rohlik, și-a stabilit echipa de conducere și a numit în funcțiile de management foști directori din companiile de retail precum Altex, Vivre, Auchan și Profi.

Grupul ceh Rohlik, care aduce în România, în prima jumătate a acestui an, supermarketul online Sezamo, anunță că Tomáš Chadzivasilis va ocupa funcția de Chief Executive Officer, iar Michael Kaiser va avea postul de Chief Commercial Officer.

Delia Dinu ocupă la Sezamo funcția de Chief Operations Officer de două luni, după ce a lucrat aproape trei ani la Altex, din care mai bine de doi ani ca directoare a departamentului logistic. În ultimele șapte luni s-a ocupat de lanțul de aprovizionare al retailerului electro-IT, care are 125 de magazine în țară. Anterior, Dinu a lucrat șase ani la Kaufland ca directoare logistică, potrivit informațiilor publicate pe LinkedIn.

Petronela Sănduleasa conduce departamentul de resurse umane al Sezamo.ro. Ea a părăsit postul de directoare de resurse umane la Vivre în noiembrie 2021, după trei ani și trei luni. Anterior, aceasta a lucrat la compania de management al deșeurilor Green Group și la OTZ, un jucător de pe piața de logistică locală.

Cine coordonează Sezamo în România

Radu Meteș a plecat și el de la retailerul online de mobilier și decorațiuni Vivre și s-a alăturat echipei Sezamo în același post de director de marketing. Meteș a stat doar șase luni la Vivre. Anterior, a lucrat timp de doi ani și patru luni la elefant.ro.

Plecările de la Vivre au venit după de Călin Fusu a fost numit noul director al Vivre, în septembrie 2021, după demisia Monicăi Cadogan, care a rămas acționar, cu o participație de 45% din capitalul social al companiei.

Sezamo.ro a mai recrutat-o pe Magda Costache în poziția de CFO de la Danone, unde a lucrat mai bine de cinci ani. Anterior, Costache a lucrat la Enel și Deloitte.

Posturile de manager de categorie sunt ocupate de Luiza Vlad, care a lucrat anterior la PepsiCo, Danone și Coca-Cola, de Diana Dihoescu, care a lucrat zece ani la Auchan și cinci ani la Flanco, de Eugen Stirbu, care a lucrat timp de șase ani la Profi și cinci ani la rețeaua de magazine Real și Oana Stănescu, care a lucrat șapte ani la Auchan și patru ani la hipermarketul Real, potrivit LinkedIn.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Sezamo va livra în două ore

În primul an, Sezamo va putea livra aproximativ 8.000 de articole diferite direct în casele clienților în termen de două ore de la plasarea comenzii din prima zi. Produse regionale proaspete, cum ar fi fructe și legume, carne, pește, lactate și produse de panificație completează gama de produse furnizată de Sezamo, împreună cu mărci internaționale și produse proprii.

Sezamo va avea un depozit de 10.000 mp în CTPark București Nord, care va include spații de depozitare dedicate cu temperatură controlată pentru produsele proaspete.

Fondat în 2014 în Republica Cehă, Rohlik Group este unul dintre cele mai importante servicii de livrare online de alimente din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik se lansează în România, Italia și Spania în 2022, sub brandul Sezamo pentru toate cele trei ţări. Rohlik poate oferi o fereastră de livrare de 15 minute, cu livrare în 90 de minute de la plasarea unei comenzi în unele țări. Compania a înregistrat un profit de 290 milioane de euro. în 2021, obținând astfel statutul de unicorn. Cifra de afaceri a grupului a depășit, în 2020, 300 de milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Supermarketul online Sezamo și-a stabilit conducerea și a recrutat oameni din companiile Altex, Vivre, Auchan și Profi