Lectură de 3 minute

13 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Scandia Food România intră pe piața produselor congelate după ce a preluat o fabrică de producție 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de conserve Scandia Food intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici de producție de mâncăruri congelate pe bază de carne. Compania este încorporată sub noua entitate Scandia Food Frozen. 

Scandia Food Frozen, divizia de congelate nou formată, aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea în categoria de mâncăruri congelate pe baza de carne și susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.

Compania produce lunar aproximativ 200 de tone în fabrica din județul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atât prin intermediul partenerilor interni cât și externi, în țări precum Olanda sau Israel, fabrica beneficiind de certificări pe sisteme de calitate IFS și BRC, însă deține de asemenea și certificări pentru BLK, Hallal și Kosher.

Finanțare de 6 milioane euro pentru Scandia Food Frozen

Scandia a obținut un credit de 6 milioane de euro pentru achiziția fabricii de congelate.

„Scandia este un business puternic care a crescut în mod constant, de la an la an, și mă bucur că am putut să îi sprijinim cu o finanțare de peste 6 milioane de euro pentru acest nou proiect. Credem în potențialul agriculturii și industriei alimentare, sectoare vitale pentru creșterea economiei pe baze solide și sustenabile și vom continua să finanțăm antreprenorii care aduc valoare adăugată și contribuie la creșterea economică. România are nevoie de astfel de proiecte, care confirmă potențialul de dezvoltare al economiei românești. Iar noi suntem pregătiți să oferim susținere și expertiză oricărei inițiative menite să contribuie la creșterea competitivității și la dezvoltarea sustenabilă a economiei”, a declarat Bogdan Neacșu, director general CEC Bank.

Scandia Food va juca rolul de acționar principal și va fi implicat în deciziile și procesul de management al companiei recent preluate, alături de echipa de management existentă.

„În România, Scandia Food deține o cotă de piață semnificativă pentru conservele pe bază de carne și este un furnizor de bază pentru producția de marcă privată. Această achiziție ne permite să ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători din sectorul alimentar pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea, alături de impulsionarea canalului de export, care a devenit unul din pilonii strategiei adoptate la nivel de grup, precum și de intrarea pe noi categorii. Totodată, achiziția susține viziunea companiei de a deveni un reputat lider în nutriție echilibrată și o companie de produse alimentare recunoscută la nivel internațional”, a declarat Andrei Ursulescu, director general și administrator Scandia Food.

Scandia Food este o companie care activează pe piața conservelor din România. Aceasta s-a extins cu două noi linii de business în anul 2010: restaurant quick service și producția de mezeluri. În prezent are trei restaurante în București, în marile centre comerciale. Începând cu 2016 și-a adăugat în portofoliu și brandul Roua, care include produse din următoarele categorii: dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua și Sunset Nuts.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Scandia Food România intră pe piața produselor congelate după ce a preluat o fabrică de producție