Lectură de 2 minute

08 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul de fashion Asos oferă acum concediu plătit și posibilitatea de a lucra de acasă pentru angajații care au probleme personale sau de sănătate

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul de fashion Asos a anunțat că va pune la dispoziție un pachet de asistență prin care oferă mai mult timp liber și muncă flexibilă persoanele care trec prin ,,evenimente de viață ce țin de sănătate, inclusiv menopauza sau pierderea sarcinii'', a anunțat compania, potrivit Business Insider. Politicile companiei au intrat în vigoare recent și se aplică pentru peste 3.800 de angajați Asos, dintre care majoritatea cu sediul în Marea Britanie. 

Politicile reglementează, de asemenea, tratamentul fertilității, tratarea cancerului, operația de realocare a sexului și evadarea din problemele legate de violența domestică. Angajatele care trec prin perioada de menopauză vor avea capacitatea de a lucra flexibil, de a primi un scurt concediu sau de a solicita să lucreze de acasă. În plus, personalul care trece prin probleme cu privire la pierderea sarcinii, precum avortul sau avortul spontan, va putea avea până la 10 zile de concediu plătit, aplicându-se atât persoanei însărcinate, partenerului lor, cât și unui surogat, acolo unde este cazul.

,,Procedurile de fertilitate pot fi extrem de intruzive și adesea istovitoare. Ei își pot pierde capacitățile fizice, emoționale și mentale'', spune Asos. Compania mai susține că noua politica recunoaște, de asemenea, că ,,impactul și durerea pierderii sarcinii sunt resimțite de indivizi, cupluri, familii, și de mama biologică''.

Personalul care se confruntă probleme personale, cum ar fi tratarea cancerului, operația de realocare a sexului și evadarea din violența domestică, li se oferă șase săptămâni de concediu plătit. Este valabil și un concediu suplimentar de ,,cinci zile pe ciclu'' disponil pentru personalul care urmează un tratament de fertilitate.

,,Cu toții ne confruntăm cu provocări neașteptate în viață și, uneori, acestea pot crea circumstanțe foarte dificile, ceea ce înseamnă că trebuie să ne îndepărtăm sau să schimbăm modul în care lucrăm'', a declarat CEO-ul Asos, Nick Beighton.

La începutul acestui an, Asos a cumpărat Topshop, Topman, Miss Selfridge și HIIT într-un acord de 364 milioane de dolari. Retailerul își vinde exclusiv produsele online și nu a cumpărat magazinele fizice ale mărcilor, punând în pericol mii de locuri în retail, potrivit Insider. Vânzările retailerului de fashion din iunie au crescut cu 20% de la an la an, cu peste 26 de milioane de clienți activi.

Compania Asos a fost fondată în 2000, în Londra, Marea Britanie, și a debutat ca având public țintă adolescenții. În magazinul online sunt disponibile peste 850 de branduri, iar livrările sunt disponibile în 196 de țări.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul de fashion Asos oferă acum concediu plătit și posibilitatea de a lucra de acasă pentru angajații care au probleme personale sau de sănătate