Lectură de un minut

18 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Prada începe producția în noua fabrică pe care o construiește în România în a doua parte a anului 2022

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Prada finalizează noua fabrică pe care o construiește în România la finalul primului semestru din 2022 și are în plan să înceapă producția de articole din piele din a doua parte a anului următor. Unitatea are o suprafață de 11.000 de metri pătrați, iar designul va fi realizat de arhitectul Guido Canali, cunoscut pentru conceptul de fabrici-grădini deținut de brandul de lux, au transmis reprezentanții Prada la solicitarea Retail.ro.

Noua unitate de producție ar urma să aibă un design care îmbină arhitectura cu elementele din natură, precum copaci și diverse plante.

Producătorul italian de genți și pantofi de lux ar fi bugetat o investiție de aproape 19 milioane de euro în noua fabrică din România, unde va crea peste 330 de locuri de muncă. Autoritățile vor oferi un ajutor de stat în valoare de 7,8 milioane de euro, potrivit documentelor publicate de Ministerul Finanțelor.

Într-un răspuns pentru Retail.ro, Prada susține că suma de 19 milioane de euro nu este cea corectă, dar refuză să precizeze investiția totală sau să ofere alte detalii despre noua construcție.

Compania are deja o fabrică în Sibiu, unde produce articole de voiaj şi marochinărie. Fabrica din Sibiu este operată de compania Hipic Prod Impex, care a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 28,1 milioane de lei, în scădere cu 38% față de anul anterior și o pierdere de 6,5 milioane de lei, pe fondul pandemiei de coronavirus. Unitatea de producție are 348 de angajați, în 2020, cu 17 mai mulți față de anul anterior.

Prada are 21 de fabrici în Europa, 18 în Italia și trei în afara țării, în Franța, Marea Britanie și România, unde produce doar articole de marochinărie, fără îmbrăcăminte sau încălțăminte. Produsele companiei sunt prezente în 70 de țări, prin cinci branduri.

Sursa foto: www.pradagroup.com

Citeste si:
Undelucram.ro: Care au fost cei mai apreciați angajatori în 2023
Undelucram.ro: Care au fost cei mai apreciați angajatori în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prada începe producția în noua fabrică pe care o construiește în România în a doua parte a anului 2022