Spania a revenit pe locul al doilea la producția de bere în Uniunea Europeană, depășind Polonia și situându-se imediat după Germania, până la sfârșitul anului 2022, cu 41,1 milioane de hectolitri fabricați, potrivit Inforetail.es.
De asemenea, exporturile au cunoscut anul trecut o creștere de 16,3% față de 2021, creștere care se ridică la 36,8% dacă se face o comparație cu perioada anterioară pandemiei (2019).
În ceea ce privește ocuparea forței de muncă, sectorul contribuie la crearea a peste 400.000 de locuri de muncă, dintre care 90% în sectorul hotelier, ceea ce face ca Spania să fie a doua țară în ceea ce privește generarea de locuri de muncă, doar după Germania.
Cu toate acestea, potrivit Asociației Cerveceros de España, redresarea consumului în sectorul horeca nu a fost încă realizată. Acesta este în scădere cu 4,1% față de 2019, an în care 70% din bere era consumată în acest sector (în prezent, rata este mai mică de 60%).
De remarcat faptul că 87% din berea consumată în Spania este fabricată în țară.
Germania, cel mai mare producător de bere din UE
Germania a vândut 8,8 miliarde de litri de bere în 2022, dar vânzările acestei băuturi încă nu și-au revenit după pandemie,
În 2021, la fel ca și în 2020, Germania a fost principalul producător, cu 7,5 miliarde de litri (23% din producția totală a UE). Ceea ce înseamnă că aproximativ una din patru beri produse în UE provenea din Germania, potrivit Eurostat.
Sfaturi de la ANPC pentru 1 Mai: la ce sa fim atenți când cumpărăm mici și bere

Germania a fost urmată de Polonia și Spania, ambele cu câte 3,7 miliarde de litri produși, adică 11 % din producția totală a UE, și de Țările de Jos cu 2,5 miliarde de litri, adică 7 % din producția totală a UE.
Producția acestor patru țări se ridică la 52% din producția totală de bere din U.E.