Lectură de un minut

08 Feb 2021 - Știri și Noutăți

800 de tone de alimente salvate prin programul Zero Risipă al retailerului Auchan

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Zero Risipă, programul Auchan pentru valorificarea alimentelor cu un ciclu de viață redus și reducerea risipei alimentare, a generat rezultate semnificative în primele 6 luni de la lansare. În acest interval, alături de clienții săi, retailerul a salvat peste 1,4 milioane de alimente, echivalentul a 406 tone de produse și a peste 812.000 de mese complete, evitând producerea a 1.016 tone de emisii de gaze cu efect de seră.

Disponibil în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan, proiectul Zero Risipă este una dintre soluțiile propuse de companie pentru a reduce risipa alimentară, un fenomen care se manifestă în prezent la nivel global. Proiectul presupune identificarea zilnică a alimentelor cu termen de valabilitate scurt, care sunt în perfectă stare de consum conform legislației, și reducerea prețului acestora cu 30%. Pe aceste produse se aplică o etichetă galbenă, cu noul preț redus, fiind ulterior expuse în zonele speciale din magazine marcate cu simbolul Zero Risipă.

„Scopul este acela ca hipermarketurile Auchan să devină magazinele în care niciun aliment nu este risipit. Aceasta este miza și ne bazăm în continuare pe responsabilitatea clienților noștri”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 39 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 30 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, Auchan a avut o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  800 de tone de alimente salvate prin programul Zero Risipă al retailerului Auchan