Lectură de 2 minute

06 Oct 2022 - Interviuri și Analize

Penny: 70 de magazine și cele 4 depozite vor fi dotate cu panouri fotovoltaice, până la finalul anului

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Penny, unul dintre cei mai mari retaileri din România, anunță o serie de măsuri de eficientizare energetică. Astfel, până la finalul anului, urmează să fie dotate cu panouri fotovoltaice 70 dintre magazinele rețelei, dar și toate cele 4 depozite.

Sursa foto: Penny Market

“Investim în surse proprii de energie electrică folosind surse alternative/renegerabile. Pana la finalul anului, 70 dintre magazinele PENNY vor fi dotate cu panouri fotovoltaice, la fel și toate cele 4 depozite”, au declarat reprezentanții Penny România, pentru Retail.ro.

În ultima vreme, mai mulți retaileri și producători din industria alimentară au anunțat investiții importante pentru a-și asigura din resurse proprii parțial consumul de energie.

“Toate magazinele nou deschise sunt certificate BREEAM in USE, un standard internațional care necesită măsuri de eficientizare energetică. De asemenea, continuăm remodelarea magazinelor existente, pentru a le transforma în locații efieciente din punct de vedere energetic, prin fluxuri operaționale și de lucru identice. Tot aici trebuie menționat că avem fluxuri de aprovizionare controlate din depozitele centrale către magazine și transport la capacitate maximă, lucru care ne ajută să reducem consumul de energie”, au mai precizat reprezentanții retailerului.

PENNY se numără printre primii retaileri din România care obțin certificarea internațională ISO 50001 pentru eficiența politicilor energetice.

Concret, este vorba de iluminat LED, montarea de uși la vitrinele frigorifice, înlocuirea combustibililor fosili pentru încălzire cu sisteme electrice eficiente, monitorizarea continuă la distanță a consumului de electricitate (toate magazinele sunt dotate cu acest sistem), program de înlocuire continuă a sistemelor frigorifice care nu mai sunt conform standardelor actuale.

Penny este conceptul grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 314 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 5.800 de angajați.

Citeste si:
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Penny: 70 de magazine și cele 4 depozite vor fi dotate cu panouri fotovoltaice, până la finalul anului