Lectură de 4 minute

14 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Noi numiri la Carrefour: Silviu Diaconu devine director Supeco, iar Radu Gherman preia rolul de director Achiziții Produse Proaspete

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Carrefour România anunță un nou val de promovări. Silviu Diaconu, anterior director Achiziții Produse Proaspete, a fost numit în poziția de director al lanțului Supeco, brandul de discount al Carrefour România, preluând astfel poziția ocupată până de curând de Gabriel Cubanțov, care devine Director International Merchandise Trading (IMT), în cadrul departamentului de Achiziții Non-Food Franța. Totodată, rolul lui Silviu, ca director Achiziții Produse Proaspete, a fost preluat de Radu Gherman, anterior director Achiziții pentru categoria Lichide și Tabac.

Pe plan local, Carrefour își promovează reprezentanți în zone de business strategice, atât partea de discount, unde Supeco are o prezență de 26 de magazine la nivel național, cu o ofertă extinsă ce se adresează familiilor și micilor afaceri, cât și partea de produse alimentare proaspete, unde strategia din ultimii ani a companiei s-a concentrat pe extinderea parteneriatelor cu producători locali, ajunși la un număr de peste 1.000.

Anunțul vine la scurt timp după alte numiri succesive în grup, mai exact preluarea responsabilităților din zona de e-commerce de către Gabrielei Stănică, în contextul numirii lui Cătălin Samara ca Director al noii structuri, Bringo Internațional.

Silviu Diaconu, noul Director Supeco, face parte din echipa Carrefour de 19 ani, debutând în 2003 ca buyer în departamentul de Achiziții și fiind specializat pe zona de produse proaspete. Silviu a fost promovat succesiv în rolul de manager Achiziții Produse Proaspete, iar ulterior, director Achiziții Produse Proaspete. Din această poziție, Silviu a avut s-a ocupat cu extinderea sortimentației de produse proaspete sănătoase, mai ales cele produse local.

Silviu a coordonat înființarea cooperativei de la Vărăști, județul Giurgiu, în 2017, cât și semnarea recentă a parteneriatului cu cooperativa Grădinile Noastre din Zarand, județul Arad, ambele având un impact semnificativ în ceea ce privește suplimentarea ofertei de fructe, legume și verdețuri proaspete, produse local, în rețeaua Carrefour, cât și în ceea ce privește susținerea fermierilor membri pentru navigarea legislației și planificarea sustenabilă a producției.

Totodată, el a susținut și supravegheat implementarea Creștem România BIO, primul program de conversie la agricultura ecologică destinat fermierilor locali, care a debutat în 2019 adresând nevoia practicanților români de agricultură convențională de a avea acces la un proces simplificat de tranziție către agricultura BIO și la o piață de desfacere sigură. În noul rol, Silviu Diaconu va coordona o echipă de 600 de persoane.

Radu Gherman, noul director Achiziții Produse Proaspete la Carrefour

Pe de altă parte, Radu Gherman, actual director Achiziții Produse Proaspete, a derulat proiecte și a coordonat inclusiv o serie de proiecte pilot în cadrul grupului Metro privind categoria de băuturi alcoolice soft în franciza La Doi Pași sau concepte noi de mecanisme promo și pricing.

Radu și-a început cariera în Carrefour în 2016, ca director Achiziții Lichide și Tabac. Sub coordonarea sa, Carrefour a dezvoltat în 2019 Deschidem Vinul Românesc, un program strategic de susținere a producătorilor români de vin și de apropiere a consumatorilor de vinul românesc, unic în Europa. De atunci, programul s-a extins în fiecare an, ajungând să aibă peste 50 de crame partenere, pe toate segmentele de produs - vinuri regionale, premium și dezvoltate exclusiv pentru rețeaua Carrefour. În noua poziție,

Citeste si:
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 

Radu preia o echipă de 29 de persoane, buyeri și asistenți. În noul rol, Radu vrea să continue proiectele de importanță strategică pentru Carrefour, inclusiv parteneriatele cu producători locali și susținerea cooperativelor agricole, sub umbrela Act for Food, cât și dezvoltarea inițiativelor de sustenabilitate, spre exemplu prin susținerea programului Creștem România BIO.

După 17 ani în Carrefour România, Gabriel Cubanțov, director al lanțului de discounter Supeco, a acceptat o nouă misiune la nivelul Grupului Carrefour, unde va ocupa poziția de Director IMT, fiind responsabil cu identificarea de furnizori la nivel de grup, care să răspundă standardelor Carrefour atât în zona alimentară, cât și non-alimentară.

Gabriel este la Carrefour România din 2004, debutând ca manager raion. Din calitatea sa de Director Supeco, Gabriel a coordonat la nivel operațional includerea în 2021 a primelor magazine Supeco în platforma Bringo, ajunse în doar un an la 10, cât și introducerea caselor self-check-out în magazinul din Târgoviște.

În Carrefour România lucrează în prezent peste 18.000 de angajați în cele peste 360 de magazine multi-format: hipermarket, supermarket, discounter, proximitate, în online, în depozite și la sediu.

Carrefour este al treilea cel mai mare retailer alimentar din România, după cifra de afaceri, primele locuri în clasament fiind ocupate de Lidl și Kaufland. Compania a trecut de pragul de 9 miliarde de lei, în 2020, când a angajat 313 persoane, potrivit unei analize realizate de Retail.ro. La finalul anului 2020, francezii aveau la nivel local 10.523 de salariați și un profit de 235,5 milioane de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi numiri la Carrefour: Silviu Diaconu devine director Supeco, iar Radu Gherman preia rolul de director Achiziții Produse Proaspete