Lectură de un minut

01 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Începe o nouă rundă a programului Rabla pentru electrocasnice

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Începând cu 5 decembrie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele.  

Sursa foto: Pixabay.com

Bugetul celei de-a doua etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 5 decembrie 2022, ora 10:00 - 9 decembrie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului sau până la epuizarea bugetului.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Începe o nouă rundă a programului Rabla pentru electrocasnice