Lectură de 2 minute

27 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Ministerul Agriculturii va prelua fabrica de zahăr de la Luduș, împreună cu fermierii

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ministerul Agriculturii va prelua fabrica de zahăr de la Luduș, împreună cu fermierii, după ce proprietarul francez Tereos a anunțat că vrea să o vândă și să se retragă din România.

„Suntem alături de cultivatorii de sfeclă de zahăr și de angajații din industria procesatoare. Astăzi (joi, 26 mai - nr.r.), echipa pe care o conduc pentru negocierea achiziției fabricii de zahăr de la Luduș și-a început activitatea. Preluăm fabrica pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii români, pentru români. Ne dorim să reluăm cât mai repede ciclul de producție și activitatea în fabrică, mai ales în contextul internațional al pieței zahărului”, a transmis ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe Facebook.

În luna ianuarie a acestui an, producătorul francez de zahăr Tereos se consulta cu sindicatele din România asupra unui plan pentru a închide fabrica din Luduș.

Tereos, al doilea cel mai mare producător de zahăr din lume, după volum, a făcut mai multe modificări în afacere, după schimbarea de management din 2020. Nouă echipă de conducere și-a propus să reducă din datoriile grupului.

Tereos anunţă că este „în proces de consultare a sindicatului în vederea prezentării proiectului potenţialei închideri a activităţilor din domeniul zahărului din România, în contextul previziunilor pesimiste".

„De când a fost achiziţionată de Tereos, fabrica de zahăr din Luduş a acumulat pierderi substanţiale şi s-a confruntat cu dificultăţi, în special din cauza reducerii constante a suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr, în pofida unor acţiuni menite să compenseze aceste evoluţii", a informat Tereos.

Afacerea din România are 153 de angajați permanenți. În total, grupul are 15.000 de angajaț

În septembrie, Tereos a anunţat că va vinde participaţia minoritară la două societăţi mixte din China, ca parte a reorganizării.

Citeste si:
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 

Sursa foto: Facebook Adrian Chesnoiu

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ministerul Agriculturii va prelua fabrica de zahăr de la Luduș, împreună cu fermierii