Lectură de 3 minute

06 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mihaela Cuturescu a fost numită în funcția de CEO al producătorului român de înghețată Alpin 57 Lux, începând cu 17 noiembrie 2021. Anterior, Mihaela a ocupat pozitia de CFO al Alpin 57 Lux, companie cu sediul în Sebeș, județul Alba. 

„Am multe planuri să continui transformarea, precum și energie și determinare pentru acest nou capitol. Cred că trebuie să ne valorificăm punctele forte pe care le avem ca producător român cu tradiție de lungă durată, dar să și avem curajul să inovăm în permanență, în acest domeniu plin de viață și efervescență”, declară Mihaela Cuturescu, CEO Alpin 57 Lux parte a grupului de companii Food Union.

Mihaela Cuturescu are o experiență de peste 15 ani în corporate finance, cu expertiză în procese specifice ciclului tranzacțiilor, de la inițiere până la implementare, în România. În ultimii 10 ani, Mihaela a fost manager transaction advisory services la EY (Ernst&Young) România, acumulând experiență în servicii de analiza diagnostic, finanțe corporative și audit financiar extern în domenii ca: sănătate, energie și utilități, bunuri industriale, telecom sau FMCG.

În 2016, an în care Alpin 57 Lux a fost preluată de trustul Food Union, Mihaela a devenit CFO în cadrul companiei.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România. Înființată de Ioan Istrate ca afacere de familie, în 1994, compania a fost preluată de Food Union în 2016. Alpin 57 Lux are peste 500 de angajați și produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt sortimentele de înghețată premium Transalpina, Fulg de Nea, mărcile de înghețată Polar și Sandwich, înghețata fără zahăr adăugat, cu număr redus de calorii, Suplette și mărci de înghețată pentru copii precum Tedi (marca licențiată, deținută de Maspex Group Poland).

Din 2001, Alpin 57 Lux a început producția și distributia unei game variate de produse de patiserie și brutărie, care împreună cu legumele congelate cumulează aproximativ 20% din vânzările totale ale lui Alpin 57 Lux.

Alpin 57 Lux își desfășoară activitatea în fabrica din Sebeș, județul Alba. Fabrica este situată pe o platformă industrială nouă, care dispune de spații de producție și depozitare. Fondatorul Alpin57Lux, Ioan Istrate, rămâne în companie, în calitate de membru non executiv în Consiliul de Administrație.

Food Union este o companie care activează în industria de bunuri de larg consum, dezvoltând mărci locale și oferind produse în Europa, Belarus, Rusia, China și Asia Pacific. Food Union este principalul producător de înghețată în Țările Baltice și Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia și Belarus deține o poziție solidă.

Citeste si:
Producătorul de carne de pui Transavia a bugetat investiții de peste 50 de milioane de euro, în 2024. Ce va face cu banii
Producătorul de carne de pui Transavia a bugetat investiții de peste 50 de milioane de euro, în 2024. Ce va face cu banii

Grupul Food Union este susținut de compania de investiții Meridian Capital Limited din Hong Kong și de PAG, una dintre cele mai mari firme de capital privat din Asia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux