Lectură de un minut

08 Jul 2014 - Știri și Noutăți

Leroy Merlyn a cumparat Baumax Romania

Retailerul Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri specializati in bricolaj din Europa, companie care detine in Romania un singur magazin, a cumparat cele 15 magazine ale Baumax de pe plan local.

Retailerul austriac de bricolaj Baumax a ajuns la un acord cu grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, pentru vanzarea celor 15 magazine pe care le detine in Romania, printr-o tranzactie in actiuni.

"Suntem multumiti ca am gasit o solutie foarte buna pentru Baumax Romania, care asigura o perspectiva pozitiva pentru toti cei implicati, mai ales pentru furnizori, care pot continua pe piata din Romania la fel ca pana in prezent. Baumax isi poate continua restructurarea cu bancile, in principal pe cele cinci piete cheie ale companiei", a declarat Michael Hurter, directorul general al Baumax.

Baumax nu a dezvaluit pretul tranzactiei, care trebuie sa obtina avizul autoritatilro romane pentru concurenta. Vanzarea operatiunilor din Romania reprezinta un pas important pentru bauMax in procesul de restructurare, care ar urma sa se desfasoare pana in 2016. Compania a anuntat in primavara ca bauMax se va concentra pe cinci tari, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia, si va analiza operatiunile din Turcia, Romania, Bulgaria si Croatia.

Sursa: Wall-Street.ro

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Leroy Merlyn a cumparat Baumax Romania