Lectură de 2 minute

08 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 milioane de euro pe Bursa din București

Anca Olteanu

Agroserv Măriuța, compania care deține marca Lăptăria cu Caimac, va lista o emisiune de obligațiuni în toamna aceasta pe Bursa de Valori București (BVB). Firma care are unul dintre cele mai populare branduri de lactate vrea să listeze obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro, pentru a finanța prima etapă din proiectul de recuperare și refolosire a ambalajelor, a declarat Adrian Cocan, manager general la Lăptăria cu Caimac.

„Agroserv Măriuța, deținătoarea mărcii Lăptăria cu Caimac va lista în această toamnă obligațiuni pe Bursă. Data exactă nu o știm, sperăm să fie final de septembrie sau început de octombrie. Data depinde de proceduri dar și de consultant. Am luat decizia de a lista la Bursă obligațiuni pentru a finanța prima etapă a proiectului de recuperare și refolosire de ambalaje. În privința listării de acțiuni, ne dorim ca în 2021 să listăm un float de 30-40% din totalul de acțiuni. Scopul va fi mărirea capitalului și folosirea banilor pentru a susține investițiile. Data exactă depinde de mulți factori, cum ar fi atingerea unor indicatori de performanță, condițiile generale ale pieței, dar și interesul investitorilor instituționali și chiar de retail”, a explicat Adrian Cocan.

Compania vrea să listeze obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro, cu o scadență la 4 ani, dobândă fixă și fără opțiuni de conversie în acțiuni.

Lăptăria cu caimac va investi într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor, cu automate care vor oferi bonuri valorice în schimbul sticlelor.

Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro și o echipă de 53 de angajați. Pentru 2020, fabrica estimează vânzări de 11 milioane de euro, urmând să ajungă la 90 de angajați până la finalul anului.

Citeste si:
Preţurile mondiale la alimente au ajuns la cel mai ridicat nivel din mai 2014. Porumbul și zahărul, cele mai mari scumpiri

Lăptăria cu Caimac are propria fermă de producția a lactatelor. Fabrica de procesare de ultimă generație, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatură mai joasă decât media obișnuită, pentru a păstra gustul laptelui de la vacă și o parte cât mai mare din substanțele nutritive.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 milioane de euro pe Bursa din București