Lectură de un minut

27 Aug 2015 - Știri și Noutăți

Nemtii de la OBI vor sa cumpere BauMax

Abonează-te pe  

Retailerul de bricolaj OBI, companie care din cauza rezultatelor slabe a parasit in vara anului trecut piata locala, este tot mai aproape de a achizitiona concurentul austriac BauMax, un alt mare jucator al pietei europene de profil, scrie Wall-Street.ro.

obiPotrivit unor surse apropiate tranzactiei, nemtii de la OBI se afla in discutii avansate cu autoritatile de reglementare din Austria si cu oficialii grupului BauMax pentru o preluare a activelor detinute de catre austrieci.

Desi niciuna din parti nu a dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect, la finele saptmanii trecute o publicatie germana nota ca retailerul german OBI a solicitat Comisiei Europene avizarea tranzactiei cu BauMax, noteaza presa internationala.

baumaxIn urma tranzactiei, nemtii de la OBI vor sa preia un numar de 69 de magazine dintr-un total de 106 ale BauMax din Austria, Slovenia, Republica Ceha si Slovacia, iar achizitia va presupune preluarea intregului personal din unitatile selectionate precum si stocurile disponibile.
OBI detine in prezent numai 10 magazine pe piata din Austria si are circa 4.000 de angajati.

Citeste tot articolul pe Wall-Street.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nemtii de la OBI vor sa cumpere BauMax