Lectură de un minut

30 Sep 2014 - Știri și Noutăți

Retailerul Kingfisher vrea sa deschida 50 de magazine Brico Depot in urmatorii ani

Retailerul de bricolaj Kingfisher a inaugurat in primavara acestui an primele doua unitati Brico Depot din Romania, compania mizand pe o strategie diferita fata de ceea ce retailerii de profil au oferit pana acum. Compania vrea sa ajunga la 50 de unitati pe plan local si nu exclud achizitia altor jucatori.

Dupa anuntul preluarii operatiunilor Bricostore din urma cu un an, Kingfisher a demarat un proces de remodelare al magazinelor din Orhideea si Pantelimon, situate in Capitala, planul grupului fiind de a moderniza toate cele 13 unitati ramase in cel mult doi ani.

Chiar daca oficialii Brico Depot nu au precizat la ce valoare s-a ridicat modernizarea celor doua spatii comerciale, acestia isi propun ca pana in 2016 sa finalizeze procesul de rebranding al tuturor celor 15 unitati de la nivelul intregii tari.

Pe o piata pe care va rivaliza cu liderul local Dedeman si cu grupul Praktiker, preluat de catre omul de afaceri turc Omer Susli, Brico Depot vrea sa ajunga la 50 de unitati in urmatorii ani la nivel local, in conditiile in care momentan Kingfisher are in Romania numai 15 unitati, care la nivelul anului fiscal 2012 inregistrau vanzari totale de 140 de milioane de euro, in conditiile in care Dedeman, cu circa 30 de unitati avea in anul 2012 un rulaj de peste 450 de milioane de euro.

Bricostore Militari, noul magazin care a intrat pe lista modernizarilor, este cea de-a treia unitate pe care britanicii de la Kingfisher o vor adapta noului format de magazine Brico Depot, dupa cele doua inaugurari din primavara acestui an ale centrelor Brico Depot Orhideea si Brico Depot Pantelimon. Conform datelor companiei, Brico Depot Militari urmeaza sa fie deschis la jumatatea lunii octombrie sau inceputul lunii noiembrie, dar exista sanse ca deschiderea sa fie intarziata.

Citeste si:
Brico Dépôt a deschis primul outlet al unui retailer DYI în România

Sursa: Wall-Street.ro

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul Kingfisher vrea sa deschida 50 de magazine Brico Depot in urmatorii ani