Lectură de un minut

01 Aug 2014 - Știri și Noutăți

Kingfisher, aproape de cumpararea rivalilor francezi Mr. Bricolage

Kingfisher, unul dintre cei mai mari jucatori specializati in retailul de bricolaj, companie care detine mai multe branduri de profil in tarile europene, printre care si in Romania, este in negocieri intense cu rivalii francezi de la Mr. Bricolage pentru o preluare la nivel international.

Potrivit unor informatii date publicitatii de catre Kingfisher, britanicii se pare ca ar fi ajuns la o intelegere cu grupul francez Mr. Bricolage in data de 23 iulie. In tranzactie, Kingfisher va plati circa 15 euro / actiune, echivalentul a 275 milioane de euro, achizitie care ar urma sa se concretizeze la finele acestui an, inceputul anului viitor, dupa ce va primi aprobarea din partea autoritatilor de reglementare.

Mr. Bricolage opereaza peste 80 de magazine in regim propriu si alte peste 400 de magazine in regim de franciza. Retailerul mai detine alte 70 de magazine in regim de franciza in 10 tari la nivel european.

Planurile grupului britanic de a prelua pe francezii de la Mr. Bricolage au fost anuntate pentru prima data la inceputul lunii aprilie, cand Kingfisher a inaintat o oferta de preluare de 275 milioane de euro pentru achizitia concurentului francez.

Articolul intreg pe: Wall-Street.ro

Citeste si:
H&M va închide 170 de magazine anul acesta, pe fondul crizei sanitare COVID-19
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kingfisher, aproape de cumpararea rivalilor francezi Mr. Bricolage