Lectură de 2 minute

07 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Jimmy Choo, inspirat de Sailor Moon în noua sa colecție de pantofi. Când va fi lansată colecția

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Jimmy Choo și directorul său de creație, Sandra Choi, au lansat o colecție capsulă pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a serialului Sailor Moon Pretty Guardian. 

Sursa foto: Facebook/@JimmyChoo

Noua colecție promovează „individualitatea îndrăzneață, imaginile care recreează atmosfera anilor `90 și definesc emanciparea femeilor", îmbinând influența culturii pop a lui Sailor Moon cu „prisma luxului și a farmecului” Jimmy Choo, anunță Theindustry.fashion.

Caracterizată drept „shōjo manga”, care înseamnă „benzi desenate pentru fete”, feminitatea și puterea feminină se află în centrul poveștii Sailor Moon, a lui Naoko Takeuchi.

Inspirându-se din aceste calități, colecția cuprinde atât încălțăminte, cât și accesorii cu tematică în jurul personajelor Sailor Guardians. Culorile reprezentative ale fiecărui personaj Sailor Guardian definesc fiecare stil cu „personalitatea lor unică și trăsăturile individuale”.

Pentru lansarea globală, operele de artă manga ale lui Naoko Takeuchi decorează accesoriile colecției și frontispiciile diferitelor magazine emblematice Jimmy Choo din întreaga lume. Alături de colecția de modă, Jimmy Choo a colaborat cu DJ Honey Dijon pentru a crea două melodii originale inspirate de Sailor Moon.

Colecția Jimmy Choo x Pretty Guardian Sailor Moon va fi disponibilă exclusiv în Europa, la Selfridges, începând cu 14 februarie 2022. Lansarea va coincide cu un pop-up dedicat în sala de accesorii a magazinului, care va cuprinde „instalații jucăușe, cu cea mai bună ocazie de a face fotografii pentru super-fanii Pretty Guardian Sailor Moon”.

Citeste si:
Anna Cori a redeschis un nou concept de magazin în AFI Cotroceni
Anna Cori a redeschis un nou concept de magazin în AFI Cotroceni

Sandra Choi, director de creație la Jimmy Choo, a declarat că „Pretty Guardian Sailor Moon este un fenomen global unic - o manga și un anime care rezonează, făcând legătura între culturi și limbi, vorbind cu diferite generații, aducându-ne pe toți împreună. Acesta este lucrul care m-a atras în acest proiect, să sărbătorim 30 de ani de Pretty Guardian Sailor Moon prin această colaborare”

Brandul Jimmy Choo își are originile în atelierul designerului de încălțăminte malaezian cu același nume, un meșter din în East End-ul londonez care a creat câteva piese pentru Lady Di. În 1996, Tamara Mellon, editorul revistei Vogue UK, a văzut potențialul creațiilor lui Choo și, împreună cu designerul, a creat brandul Jimmy Choo. La scurt timp după aceea, nepoata lui Choo, Sandra Choi, s-a alăturat companiei ca director de creație.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jimmy Choo, inspirat de Sailor Moon în noua sa colecție de pantofi. Când va fi lansată colecția