Inchirierea si vanzarea de spatii comerciale in Romania, una dintre cele mai mari rate de crestere din Europa

Inchirierea si vanzarea de spatii comerciale in Romania, una dintre cele mai mari rate de crestere din Europa

Publicat pe 14 Iulie 2014 in Stiri si noutati

Studiul "Analiza a scenei de retail european", lansat de GfK, cuprinde cele mai recente evolutii si prognoze pentru 2014. Indicatorii de piata evaluati de GfK pentru un total de 32 de tari europene sunt: puterea de cumparare, cifra de afaceri din spatiile de retail si ponderea cheltuielilor populatiei in retail din cheltuielile totale. De asemenea, GfK ofera o prognoza asupra cifrei de afaceri din inchirierea si vanzarea de spatii comerciale pentru 2014 si tendintele in evolutia preturilor.

"Unele trenduri foarte interesante continua sa caracterizeze peisajul de retail european", spune Dr. Gerold Doplbauer, retail expert GfK. "In general, 2013 a fost un an in care avantul economic a incetinit, marcat de diminuarea ritmului de crestere a puterii de cumparare. Prin urmare, comertul a suferit pierderi. Vanzarea si inchirierea de spatii comerciale a scazut vizibil datorita cresterii preturilor. Cu toate acestea, pentru 2014 anticipam o crestere economica accelerata in Europa, precum si o stabilizare a situatiei din Grecia si Europa de Sud. Retailul european va profita de aceasta dezvoltare, dar efectele vor varia de la o tara la alta in mod substantial".

Restul articolului pe Wall-Street.ro


Mai multe despre

Vanzare, Retail, Spatii comerciale, Inchiriere, Retail Romania

Recomanda

Comentarii: Inchirierea si vanzarea de spatii comerciale in Romania, una dintre cele mai mari rate de crestere din Europa

Cataloage si oferte