Lectură de un minut

20 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul Ikea a fost amendat cu un milion de euro pentru spionarea personalului

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul Ikea a fost amendat cu un milion de euro în Franța pentru înființarea unui sistem de spionaj pentru a colecta informații private despre propriul personal.

Împreună cu foștii manageri și câțiva ofițeri de poliție, retailerul a fost acuzat de spionarea ilegală a sute de angajați încă din 2002, scrie Retail Detail.

Directorul filialei franceze a Ikea, condamnat la închisoare

Filiala franceză a fost amendată cu un milion de euro pentru utilizarea necorespunzătoare a datelor cu caracter personal. Mai mult, Jean-Louis Baillot, directorul filialei franceze a Ikea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și a primit o amendă de 50.000 de euro.

Cazul a apărut în spațiul public în 2012 după ce săptămânalul francez Le Canard Enchainé a făcut publice mail-urile dintre manageri și detectivi privați angajați pentru spionaj.

În timpul procesului, s-a dezvăluit că Ikea France cheltuia 600.000 de euro pe an pentru angajarea de detectivi privați, cărora li s-a cerut, de exemplu, să afle cum un angajat își poate permite o mașină scumpă. Detectivii privați și ofițerii de poliție au contribuit, de asemenea, la colectarea datelor cu caracter personal ale angajaților (despre stilul de viață, cazierul judiciar), potrivit De Jid.

Gigantul suedez de mobilă a anunțat că înregistrează o creștere a vânzărilor pe home&deco online, dar vânzări mai mici cu 1,5 miliarde de euro, în comparație cu anul trecut.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul Ikea a fost amendat cu un milion de euro pentru spionarea personalului