Lectură de 3 minute

06 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Concluziile Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității: Guvernul a promis antreprenorilor că granturile sunt disponibile săptămâna aceasta

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Antreprenorilor din industria ospitalității le-a fost promis ca programul de finanțare prin granturi guvernamentale va deveni operațional săptămâna aceasta, după cum au anunțat reprezentanții Ministerului Economiei în cadrul Conferințeo Națională a Industriei Ospitalității.

„Dacă lucrurile merg bine, la sfârșitul săptămânii 5-10 octombrie vor fi primii bani livrați”, au anunțat oficialii Ministerului Economiei.

HORA, autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, alături de Hospitality Culture Institute, a organizat Conferința Națională a Industriei Ospitalității, locul în care speakeri și lideri autohtoni din ospitalitate, autorități centrale și locale și specialiști din industrii conexe au analizat și propus cele mai bune metode de operare si de dezvoltare a industriei HoReCa în contextul crizei.

Industria ospitalității a avut două opțiuni în contextul evoluției Covid—19: „Luptă sau fugi”. „Industria ospitalității a ales să lupte și a acționat în consecință, astfel încât suntem mai întăriți datorită a trei lucruri fundamentale. Cel mai important câștig sunt oamenii din echipele noastre, în rândul cărora am văzut o reziliența incredibilă în contextul schimbărilor generate de criză. În al doilea rând, furnizorii au fost alături de ospitalitatea românească și ne-au înțeles situația. Al treilea câștig a fost coagularea industriei ospitalității: am strâns membri noi în HORA, iar 2020 este anul în care organizația noastră a devenit mai puternică și vocea comună s-a auzit foarte tare. Este doar în puterea noastră să înțelegem că ne putem transforma și să găsim acele soluții ca 2021 să fie un an de repornire a industriei ospitalității”, a declarat antreprenorul Dragoș Petrescu, președinte Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Reprezentate la cel mai înalt nivel prin prezența premierului României, autoritățile centrale au reiterat faptul că rămân în continuare în dialog prin căutarea unor soluții pentru a ține în picioare acest domeniu de activitate important, care are un potențial de dezvoltare în țară noastră. Astfel, autoritățile sunt la fel de deschise ca și până acum, cu mențiunea oficialilor guvernamentali că „întotdeauna trebuie să păstrăm un echilibru între dorința de a permite industriei să funcționeze în condiții cât mai aproape de normalitate și nevoia, totuși, de a menține anumite forme de reducere a riscului de răspândire.”

Pe lângă premierul României, Ludovic Orban, invitați speciali ai evenimentului au fost reprezentanții guvernului, Liviu Rogojinaru, secretar de stat Mediul de Afaceri, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri si Robert Chioveanu, președintele ANSVSA. Astfel, în cadrul panel-ului dedicat fondurilor europene, oficialii Ministerului Economiei au dezbătut, alături de antreprenori și specialiști din HoReCa, soluțiile identificate pentru finanțarea business-urilor în următoarea perioadă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Concluziile Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității: Guvernul a promis antreprenorilor că granturile sunt disponibile săptămâna aceasta