Lectură de un minut

19 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Grupul farmaceutic britanic GSK a vândut fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj Napoca către dezvoltatorul imobiliar Hexagon Retail Properties

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Glaxo­Smith­Kline (GSK), unul dintre principalii jucători din domeniul medical, a vândut fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj-Napoca către Hexagon Retail Properties, un grup cu capital privat, implicat în proiecte imobiliare și de retail din Cluj-Napoca și București, potrivit unui comunicat de presă emis de JLL.

Construcția fabricii a fost finalizată în 2015, iar proprietatea are acces la drumul european E81 și autostrada A3 și poate fi folosită în scopuri multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare. Spatiul constă într-o clădire separată de birouri de 2.000 mp, aproximativ 3.800 mp de depozite formate din camere curate, temperatura controlată și aproximativ 12.800 mp de teren.

Procesul de vânzare a durat putin peste un an de zile, iar finalizarea lui s-a realizat în luna decembrie 2021.

GSK a intrat pe piața din România în urmă cu peste 30 de ani. Fabrica din Cluj a ajuns în portofoliul lor în 2019, în urma unui joint venture la nivel internaţional format alături de Pfizer.

„Piața imobiliară din Cluj-Napoca este într-o continuă dezvoltare, dinamica pieței se schimbă foarte repede, mai ales în zonele limitrofe, unde locațiile industriale au fost ușor ușor absorbite de rezidențial și retail”, a declarat Valentin Achim, senior consultant JLL România.

Hexagon anunță că va dezvolta zona cu spații verzi și locuri de parcare.

„Pentru Hexagon, achiziția la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deținut de Ferrosan, a fost motivată în primul rand de intenția de diversificare a investitților prin dezvoltarea în cadrul grupului a componentei de retail. Avem în vedere asigurarea dezvoltării unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii și facilități personalizat zonelor rezidențiale care sunt în expansiune în proximitate“, a declarat Florin Mariș, CEO Hexagon.

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar.

Citeste si:
Spectral Mobilă a deschis primul magazin din acest an. Câte magazine ar urma să fie inaugurate până la finalul lui 2024
Spectral Mobilă a deschis primul magazin din acest an. Câte magazine ar urma să fie inaugurate până la finalul lui 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul farmaceutic britanic GSK a vândut fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj Napoca către dezvoltatorul imobiliar Hexagon Retail Properties