Lectură de 2 minute

25 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Gabriela Stănică preia coordonarea activității de e-commerce a Carrefour România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Carrefour România anunță preluarea responsabilității pentru departamentul de e-commerce de către Gabriela Stănică, care devine chief information, data officer și director e-commerce, după promovarea lui Cătălin Samara ca director internațional al Bringo. Stănică va coordona activitatea de e-commerce a Carrefour România, cuprinzând parteneriatul cu Bringo și componenta de magazin online pe site-ul carrefour.ro și din aplicație.

Numărul comenzilor online prin Bringo a crescut cu 50% în 2021, iar la ultima campanie de Black Friday, Carrefour a înregistrat o creștere de peste două ori a vânzăilor în e-commerce comparativ cu anul anterior. În plus, atât individual cât și alături de Bringo. Anul trecut, Carrefour și Bringo au lansat serviciul de livrare rapidă, în 30 de minute, în câteva orașe din țară.

Alături de companie din 2020, Stănică are peste 15 ani de experiență în crearea și gestionarea de echipe IT din diferite companii. În Carrefour România, aceasta a accelerat, alături de echipa sa, automatizarea proceselor din magazine și back-office, fluidizând operațiunile din magazinele din țară, lanțul de aprovizionare și logistică. Totodată, sub coordonarea sa, Carrefour România și-a modernizat în 2021 infrastructura IT și a investit în migrarea către Cloud, propunându-și ca până în 2026 să fie 100% în Cloud.

Grupul Carrefour și-a propus să își tripleze valoarea brută a mărfurilor (GMV) în comerțul electronic până în 2026, până la 10 miliarde de euro. În același timp, compania estimează că mediul digital va contribui cu 600 de milioane de euro în plus la venitul său operațional din activități recurente în 2026, raportat la 2021. În acest sens, Carrefour își va crește cu aproximativ 50% investițiile în digital între 2022-2026, cu un obiectiv anual de investiții de aproximativ 1,7 miliarde de euro.

În Carrefour România lucrează în prezent peste 18.000 de angajați în cele peste 360 de magazine multi-format: hipermarket, supermarket, discounter, proximitate, în online, în depozite și la sediu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gabriela Stănică preia coordonarea activității de e-commerce a Carrefour România