Lectură de un minut

13 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Gabriel Ivan a fost desemnat să conducă subsidiarele CHEP din România și Bulgaria

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul logistic CHEP, care activează pe piața serviciilor de furnizare a paleților reutilizabili pentru piața europeană de supply chain, anunță desemnarea lui Gabriel Ivan pe poziția de country general manager pentru România și Bulgaria, după trei ani de la preluarea conducerii executive a subsidiarei locale.

În rolul său extins, Gabriel Ivan va susține dezvoltarea procesului de colaborare și optimizare a pieței de supply chain din Bulgaria și creșterea subsidiarei CHEP.

Gabriel Ivan va coordona operațiunile comerciale și P&L-ul pentru România și Bulgaria, care au intrat pe piața Europei de Sud-Est în anul 2012.

„Ambele piețe au un context economic și condiții de dezvoltare similare, deci ne propunem să consolidăm poziția CHEP ca furnizor preferat de producători și retaileri la nivel regional, atunci când vorbim de managementul eficient al paleților și de operațiuni de distribuție prietenoase cu mediul”, a declarat Gabriel Ivan.

România este una dintre piețele cu cea mai mare creștere din rețeaua europeană a grupului logistic. Subsidiara locală a raportat venituri totale de 117 milioane de lei (29,5 milioane dolari) la 31 decembrie 2020, menținând un avans anual de două cifre. Portofoliul companiei include peste 400 de companii locale și internaționale din sectorul FMCG românesc, care utilizează paleții CHEP pentru a reduce costurile și amprenta de carbon a lanțului de aprovizionare.

CHEP Bulgaria are o bază actuală de clienți care depășește 200 de companii din FMCG și venituri totale de 3,69 milioane de dolari la sfârșitul anului trecut.

Modelul circular de business CHEP implică închirierea de paleți reutilizabili către producători și distribuitori, care beneficiază în comun de costuri mai scăzute și de scăderea impactului de mediu la nivelul lanțului de distribuție, comparativ cu opțiunea tradițională de achiziție și management al unui stoc propriu de paleți.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gabriel Ivan a fost desemnat să conducă subsidiarele CHEP din România și Bulgaria