Lectură de 2 minute

14 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Ferma „Caprele Irinucăi” din Iași își oprește producția din lipsă de personal și se retrage de pe piață

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Ferma „Caprele Irinucăi”, un brand de familie lansat în urmă cu 10 ani în Iași, își oprește producția și se retrage de pe piață din lipsă de personal, potrivit unui anunț public făcut de fondatoarea Irina Ciochină.

 

După aproximativ un deceniu de activitate, fondatoarea a anunțat că ferma își oprește producția și se retrage de pe piață, deși a reușit să obțină profit în ultimul an.

,,Dragi colaboratori și prieteni, Aventura noastră cu natură, iubire și căprițe se apropie de final (...) Lipsa constantă de personal dar și schimbările bruște în relaționarea cu acesta ne-au obosit și ne-au determinat să ne retragem. Este un domeniu frumos dar un lanț complex de la firul ierbii la caserolele cu branză din magazin'', a anunțat Irina Ciochină, într-un mesaj public.

Ferma are peste 190 de capre și cu o producție zilnică de până la 200 de litri de lapte. Hrana pentru animale a fost cultivată pe propriul teren, iar unele resurse au fost luate de la fermierii din zonă.

Potrivit datelor raportate către Ministerul Finanțelor Publice, firma care administra ferma din Iași, Top Econatura SRL, avea în 2020 doar doi angajați, în timp ce în 2019, ferma funcționa cu patru angajați.

Cifra de afaceri netă a firmei a fost în 2020 de circa 600.000 de lei, iar profitul net a ajuns la aproximativ 94.000 de lei, comparativ cu anul 2019 când cifra de afaceri netă a fost de aproximativ 610.000 de euro, dar nu a obținut niciun profit.

Produsele fermei

Ferma ''Caprele Irinucăi'' are un magazin în Iași, cu produse variate, precum lapte dulce, iaurt, kefir, brânză tartinabilă, bulgăraș de brânză, rotiță de cașurdă, telemea și borcan de casurdă marinată.

Producția va fi oprită la 15 iunie 2021, iar magazinul va fi închis, a menționat fondatoarea.

Citeste si:
Amenzi ANSVSA de aproape 3 milioane de lei în industria lactatelor: ce nereguli au găsit inspectorii
Amenzi ANSVSA de aproape 3 milioane de lei în industria lactatelor: ce nereguli au găsit inspectorii

Ferma „Caprele Irinucăi'' a fost înființată de Irina Ciochină și soțul ei în 2011-2012 și este situată la 8 kilometri de Iași, în satul Sorogari din comuna Aroneanu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ferma „Caprele Irinucăi” din Iași își oprește producția din lipsă de personal și se retrage de pe piață