Lectură de un minut

03 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Fără iepurași de ciocolată în Lidl? Retailerul trebuie să distrugă toate figurinele în urma unui proces cu producătorul de ciocolată Lindt

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Lanțul de supermarketuri Lidl a fost somat să distrugă figurinele sale de ciocolată, în formă de iepurași, după ce a pierdut procesul intentat de producătorul de ciocolată Lindt. Curtea Supremă Federală a Elveției a declarat că Lindt merită protecție împotriva produselor imitatoare, inclusiv a celor vândute de Lidl. 

Sursa foto: unsplash.com

Lindt este bine cunoscut pentru iepurașii săi de ciocolată. Compania spune că produce 150 de milioane de iepuri aurii, cu panglică roșie în fiecare an, care sunt vânduți în 50 de țări, notează BusinessInsider.com.

Între timp, Lidl este popular pentru că oferă alternative mai ieftine la articolele de marcă. Supermarketul are aproximativ 175 de magazine în SUA, și alte mii în toată Europa.

Lindt a susținut că iepurașul său este bine cunoscut consumatorilor și a spus instanței că produsul său ar putea fi confundat cu versiunea Lidl, chiar dacă există unele diferențe. Lindt deține o marcă înregistrată pe forma iepurașului său din 2001.

Instanța a sugerat că ciocolata folosită la iepurașii Lidl ar putea fi topită și folosită pentru alte produse.

Și retailerul Aldi a intrat într-o ceartă similară cu Marks and Spencer din cauza unui tort de ciocolată Cuthbert the Caterpillar, care semăna clar cu prăjitura Colin the Caterpillar de la M&S.

Acțiunea în justiție inițiată de M&S a fost soluționată în februarie, Cuthbert revenind la rafturile lui Aldi în iunie.

Procesele în justiție privind iepurașii de ciocolată sunt, de asemenea, un teritoriu familiar pentru Lindt. În iulie anul trecut, instanța federală din Germania a decis că tonul auriu al iepurașilor avea protecție legală.

Citeste si:
Lidl scoate de la vânzare un produs care poate duce la greață și vărsături
Lidl scoate de la vânzare un produs care poate duce la greață și vărsături

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fără iepurași de ciocolată în Lidl? Retailerul trebuie să distrugă toate figurinele în urma unui proces cu producătorul de ciocolată Lindt