Lectură de 2 minute

22 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Diverta și-a cerut intrarea în insolvență: „Guvernul ne-a promis un grant care ne-ar fi salvat, dar nu a mai venit”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul de cărți, papetărie, jocuri și jucării Diverta și-a cerut intrarea în procedura de insolvență după ce pandemia i-a generat o pierdere de două milioane de euro. CEO-ul companiei, Amalia Buliga, a transmis un mesaj angajaților în care argumentează decizia prin scăderea vânzărilor și anunță că, în prezent, magazinele sunt din nou profitabile.

„Vă anunț, cu tristețe, că Diverta a fost nevoită să ceară intrarea în procedura de insolvență. În pandemie, magazinele noastre au fost închise timp de trei luni. Le-am redeschis, dar vânzările au continuat să fie la un nivel foarte jos, cu scăderi de peste 40%, în timp ce cheltuielile cu salariile și cu chiriile au rămas la un nivel ridicat. Toate acestea au dus la pierderi de aproape două milioane de euro. Ca urmare, datoriile la acționari, la stat și la furnizori au crescut continuu”, a transmis Amalia Buliga, CEO-ul Diverta, într-un mesaj către angajați.

În plus, Guvernul i-a promis operatorului Diverta un grant, dar nu l-a mai acordat, iar compania nu a reușit în timp util să găsească un cumpărător.

„Timp de mai multe luni de zile am sperat să putem evita intrarea în insolvență: pe de o parte, în nenumărate discuții cu Guvernul, ni s-a promis un grant care ne-ar fi salvat, dar care nu a mai venit. Pe de alta parte, am identficat mai mulți cumpărători potențiali ai Divertei, dar timpul nu a mai fost suficient pentru a finaliza o tranzacție. O aprovizionare normală a Divertei nu mai era posibilă și din ce în ce mai mulți furnizori ne amenințau cu executarea silită.

Avem nenumărate motive să credem că Diverta va supraviețui și va înflori în viitor:

  • Diverta este un brand iubit de milioane de oameni;
  • Conceptul este unul viabil, confirmat de existența nenumăratelor intenții de cumpărare a companiei.
  • Avem sprijinul financiar al acționarilor, Anca și Octavian Radu, dispuși să investească în continuare în Diverta;
  • La nivelul vânzărilor actuale, Diverta este din nou profitabilă și toate magazinele sunt sustenabile”, a mai explicat Amalia Buliga.

Radu: Va fi un val de insolvențe

Octavian Radu, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori români, care se află în spatele unor businessuri precum lanțul de librării Diverta, compania de poștă privată PinkPost, producătorul de componente auto Flaro sau plantația de afine sub brandul Sunny Berry, scria, recent, în cartea „My Way” despre valul de insolvențe care va ajunge în economia românească

„Cred că în 2021 vaccinul ne va scoate din criza medicală. Partea proasta este că va fi un val de insolvențe oprit până acum artificial, dar un optimism cumpătat, care sper că va duce la o lungă perioadă de creștere sustenabilă", susținea Radu.

Diverta are 21 de libării în țară, potrivit informațiilor de pe site-ul propriu.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Diverta și-a cerut intrarea în insolvență: „Guvernul ne-a promis un grant care ne-ar fi salvat, dar nu a mai venit”