Lectură de 2 minute

22 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Dedeman instalează centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor proprii

Anca Olteanu

Dedeman, retailer care activează pe piața materialelor de construcţii şi a amenajărilor interioare, cu capital românesc, investește 4 milioane de euro și instalează centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 28 de magazine din rețea, potrivit unui comunicat de presă.

Curentul electric produs prin intermediul acestora va fi destinat exclusiv autoconsumului, iar perioada de utilizare va fi de minimum 25 de ani.

Pentru început, centralele fotovoltaice vor fi instalate în 28 de magazine Dedeman, urmând ca proiectul să fie implementat treptat în toată rețeaua.

Cele 28 de centrale vor fi instalate în magazinele București Băneasa, București Pantelimon, București Theodor Pallady, București Colentina, Bacău Abatorului, Comănești, Constanța Agigea, Deva, Focșani, Galați, Hunedoara, Iași Primăverii, Miercurea Ciuc, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara Calea Șagului, Turda, Vaslui, Zalău și în centrul logistic din Techirghiol.

Puterea totală instalată în cele 28 de locații va fi de peste 7 MWp și va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfășurării activității magazinelor. 

Citeste si:
Dedeman investește 11,5 milioane de euro în primul magazin inaugurat anul acesta, în Sfântu Gheorghe

„Fiind un proiect destinat exclusiv autoconsumului, puterea instalată și implicit numărul de panouri montate depind de consumul de energie electrică al fiecărui magazin în parte. Dacă ar fi să facem o medie, fiecărei locații îi revin aproximativ 900 de panouri solare, ceea ce înseamnă o putere instalată de circa 260 kWp/magazin”, a declarat  Marian Adam, manager energetic Dedeman.

Pentru realizarea acestui proiect au fost semnate contracte cu două companii, E.ON Energie România SA și Simtel TEAM SRL, iar durata de implementare pentru prima etapă a investiției este de 12 luni din momentul semnării contractelor.

Investiția totală depășește suma de 4 milioane de euro.

Centralele electrice fotovoltaice funcționează pe baza panourilor solare, ce transformă direct energia luminoasă din razele solare în energie electrică, fără emisii de substanțe nocive în atmosferă.

Citeste si:
Branduri românești puternice: cele mai longevive mărci autohtone care se vând în magazine

Dedeman, înființată în 1992 de frații Pavăl, a ajuns la 51 de magazine, patru centre logistice și un parc auto propriu și are peste 45.000 de produse ce acoperă 11 domenii și peste 11.000 de angajaţi.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dedeman instalează centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor proprii