Lectură de 4 minute

17 Jun 2021 - Știri și Noutăți

cora deschide al doilea magazin cora Urban și plănuiește noi unități în Capitală, Cluj și orașele cu hipermarket

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

cora a deschis joi, 17 iunie, un nou magazin cora Urban în București, situat în zona Pieței Victoria, pe Bd. Ion Mihalache nr. 40 și plănuiește alte unități până la finalul anului în Capitală și una în Cluj, anul viitor, urmând ca din 2023 să înceapă extinderea conceptului în fiecare oraș în care are hipermarket.

„Până la finalul anului avem și altă deschidere prevăzută în București. Un magazin în Cluj este prevăzut, dar pentru anul viitor. Planul de dezvoltare pentru anul acesta și anul viitor vizează un magazin în Cluj și mai multe unități în București. Apoi, vom deschide unul sau multe magazine cora Urban în fiecare oraș în care avem hipermarket, începând cu 2023”, a declarat Pascal Aigle, directorul de dezvoltare cora Romania și cel care a implementat proiectul cora Urban, pentru Retail.ro.

Numărul de magazine Urban deschise anul acesta depinde de locațiile găsite. Între momentul în care se găsește o locație și momentul deschiderii acesteia durează circa patru luni și jumătate. „Suntem în curs de a găsi locații”, a precizat Aigle.

Investiție de 80.000 de euro în cora Urban

Până acum cora a investit în fiecare concept Urban între 80.000 și 86.000 de euro. Pentru următoarele unități, investiția va fi optimizată, pentru ca magazinele să fie dezvoltate mai rapid, fiind vizate doar materialele și amenajarea.

cora Urban este un concept lansat la începutul acestui an, în cartierul Militari din Capitală, care integrează trei servicii – ridicarea produselor comandate online pe www.cora.ro, shoppingul de proximitate și cora Express, prin care clienții primesc comenzile acasă în maximum 60 de minute de la plasarea lor, cu ajutorul Foodpanda și Glovo.

Clienții au acces la circa 3.000 de produse la raft și la peste 40.000 de produse prin magazinul online.

cora Urban, parteneriat cu producători locali

„O premieră a cora Urban Mihalache este aceea că testăm oferta și adaptăm produsele din magazin în funcție de cerere. De asemenea, dorim să funcționăm ca o piață de desfacere pentru alte afaceri aflate în proximitatea magazinului, prin încheierea de parteneriate cu diverși producători. Un astfel de exemplu poate fi o brutărie artizanală de la care să achiziționăm pâinea pe care o vom vinde apoi în magazin. Este o relație benefică pentru toată lumea”, a mai spus Pascal Aigle.

Cei care preferă ecommerce-ul pot plasa comanda pe site-ul www.cora.ro, care va fi livrată în maximum 12 ore la magazin, punctul de ridicare a comenzii. Programul zilnic al magazinului situat pe bulevardul Ion Mihalache, numărul 40, este între orele 07:00 și 21:00 și poate fi extins la cererea clienților.

Citeste si:
19 magazine Cora vor deveni Carrefour până la finalul lui 2024: unitățile nu vor fi închise pe perioada rebrandingului
19 magazine Cora vor deveni Carrefour până la finalul lui 2024: unitățile nu vor fi închise pe perioada rebrandingului

Gamă bio extinsă la cora Urban de pe Mihalache

Dispus pe o suprafață de 100 mp, magazinul are o gamă bio, legume, fructe, sortimente ready to eat (salate, sandvișuri, sucuri), produse pentru îngrijirea copiilor, mâncare pentru animalele de companie, băuturi, articole pentru casă, produse proaspete din laboratoarele de cofetărie și patiserie cora, carne de proveniență românească, tranșată de măcelarii cora. Oferta magazinului este completată de dulciuri, înghețată, produse proaspete de panificație, lactate.

În magazin vor fi disponibile o imprimantă și un terminal pentru plata facturilor.

Clienții cora Urban pot afla relații despre produsele disponibile în magazinul din Bd. Ion Mihalache contactând echipa telefonic la numărul 0751012633.

cora Urban se înscrie în strategia locală a cora, al cărei punct central este accelerarea dezvoltării e-commerce-ului. Compania, care are o rețea de 10 hipermarketuri în România, va continua expansiunea conceptului cora Urban prin deschiderea de magazine în Capitală și în marile orașe în care este prezentă. Primul magazin cora Urban a fost inaugurat în luna februarie a acestui an în complexul Avangarde City din Militari Residence, în București – Dudu.

Închiderea cora Baia Mare

Retailerul franco-belgian cora a închis hipermarketul din Baia Mare, pe data de 5 mai, la 11 ani de la deschidere și anunță că se va concentra pe comerțul online. Aceasta este a doua unitate închisă în România, după cea din Arad, din anul 2015.

În luna decembrie 2020, cora a semnat un parteneriat cu platforma digitală Postis, ca parte a strategiei de dezvoltare a serviciului de livrare a produselor pe care clienții le comandă astăzi tot mai des în regim online.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este un brand de retail, prezent pe piața românească din 2003. După închiderea cora Baia Mare, brandul va opera 10 hipermarketuri în București și în marile orașe.

În 2013, prin intermediul platformei cora.ro, este lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România.

Începând cu 2020, serviciul coraExpress extinde accesul la cumpărături online, prin comenzi din aplicațiile Glovo și Food Panda, cu livrare în mai puțin de 60 de minute.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  cora deschide al doilea magazin cora Urban și plănuiește noi unități în Capitală, Cluj și orașele cu hipermarket