Lectură de 4 minute

23 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Compania care deține Urbis a achiziționat Bird Home Automation GmbH, producător german de interfoane

Cristina Marin

Abonează-te pe  

ASSA ABLOY a achiziționat Bird Home Automation GmbH („DoorBird”), producător german de sisteme de interfon IP standalone care permit comunicarea bidirecțională cu vizitatorii direct de pe smartphone sau prin stațiile interioare. Destinate atât clădirilor unifamiliale cât și multifamiliale, acestea sunt comercializate sub brand-ul DoorBird.

Sursa foto: Assa Abloy

„DoorBird reprezintă o completare tehnologică strategică pentru Grupul ASSA ABLOY care va consolida oferta noastră cu modele diverse de interfon IP oferind oportunități complementare”, spune Nico Delvaux, President și CEO ASSA ABLOY.

„Sunt încântat să salut echipa DoorBird în Divizia EMEIA (Europe Middle East India&Africa). DoorBird a construit servicii și produse atractive și de succes, foarte apreciate pe piețele pe care le deservesc, și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la evoluția acestora în cadrul familiei ASSA ABLOY”, spune Neil Vann, Executive Vice President ASSA ABLOY și Head of EMEIA Division.

DoorBird a fost înființată în 2014 și are aproximativ 110 angajați. Biroul principal este situat în Berlin, Germania. Vânzările pentru 2021 s-au ridicat la aproximativ 21 de milioane de EUR, cu un EBIT puternic.

Produsele DoorBird sunt disponibile și pe piața din România, urmând a fi integrate treptat și în oferta ASSA ABLOY Opening Solutions, compania devenind distribuitor oficial.

Toate soluțiile oferite de DoorBirds sunt fabricate în Germania, la standarde înalte de calitate, fiind deja disponibile în peste 160 de țări din lume. Acestea aduc cu sine o serie de avantaje care vin în completarea perfectă a produselor oferite sunt brandurile ASSA ABLOY și Yale. Astfel, camera integrată permite utilizatorilor să vadă cine este la ușă și, mai mult de atât, îi oferă posibilitatea să vorbească direct cu persoanele din fața video interfonului, de oriunde din lume. Un alt aspect important este posibilitatea de a conecta aplicația dedicată cu până la 8 smartphone-uri sau tablete. Atunci când este apăsat butonul soneriei, utilizatorul primește automat o notificare prin intermediul aplicației DoorBird, iar senzorul de mișcare integrat oferă alerte atunci când este detectată mișcare la intrarea în casă.

De asemenea, toate produsele dispun de tehnologie video HD prin intermediul unei lentile emisferice cu ochi larg de 180°, a unui senzor de mișcare 4D, cât și a viziunii nocturne în infraroșu.

Folosind Open API ("DoorBird Connect"), DoorBird poate fi integrat în propriul sistem de automatizare a locuinței. În acest sens, aplicația DoorBird este deja integrată cu încuietoarea inteligentă Yale Linus® iar orice utilizator poate deschide ușa de la distanță, având imagini în timp real despre cine se află în fața videointerfonului.

Citeste si:
Companiile din sectorul industrial și logistic, pe primul loc la instalarea de sisteme de control acces, cu 30% din vânzările totale
Companiile din sectorul industrial și logistic, pe primul loc la instalarea de sisteme de control acces, cu 30% din vânzările totale

Produsele DoorBird sunt fabricate doar în Germania cu materiale ce rezistă la temperaturi cuprinse între -20° și +40°C, protecție împotriva apei în conformitate cu standardul industrial IP65. De asemenea, prezintă un design cu carcasă din policarbon, iar fața exterioară este fabricată din oțel inoxidabil rezistent la razele UV.

ASSA ABLOY, companie suedezo - finlandeză, este o companie în soluții de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 51.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 9,4 miliarde de euro. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1994, prin preluarea Urbis - marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu succes pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar și altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY România comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București - centru de excelență regional în Europa de Est pentru fabricarea broaștelor. Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY Global Solutions.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania care deține Urbis a achiziționat Bird Home Automation GmbH, producător german de interfoane