Lectură de 2 minute

08 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Brânza de Burduf de la Ferma Cățean, premiată la Great Taste Awards, Oscarul produselor culinare

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Brânza de Burduf de la Ferma Cățean este primul produs lactat din România premiat în cadrul Great Taste Awards al Guild of Fine Foods, un Oscar al produselor culinare. Great Taste Awards este o competiţie internaţională organizată de aproape 30 de ani și recunoscută ca reper pentru mâncărurile și băuturile rafinate.

Great Taste Awards sau Premiile Oscar, varianta culinară, şi-a desemnat câştigătorii pentru anul 2022, iar printre laureați s-a aflat și un produs din România. Mai mult decât meritoriu, numai dacă ne gândm la faptul că juriul a fost format din peste peste 500 de experți, care au evaluat nu mai puțin de 14.000 produse alimentare și băuturi din întreaga lume.

"Dragii noştri, începem luna cu veşti nemapoimenite: Brânza de burduf Ferma Căţean a primit încă o stea de aur pentru gust şi calitate! Brânza noastră de burduf a fost o revelaţie pentru juriul format din chefi, critici culinari şi alţi experţi în gastronomie care i-au apreciat textura, intensitatea savorii, dar şi cremozitatea, sau gustul robust "ce poate intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni", a anunțat George Cățean pe Facebook.

El spune că Brânza de Burduf Ferma Cățean este primul produs lactat, din România, care a fost premiat în cadrul Great Taste Awards al Guild of Fine Foods.

Nu este, însă, prima data când calitățile brânzei de burduf de la Ferma Căţean au fost recunoscute la nivel internațional: în 2012, a fost Best Cheese from Balkans (Cea mai bună brânză din Balcani)/Terra Madre Balkans Sofia, a urmat apoi o stea de aur din partea International Taste & Quality Institute Bruxelles, dar și Medalia de Bronz și Premiul Juriului la International Taste Award 2020 Italia.

Ferma Cățean este o afacere de familie din Rotbav, județul Brașov, care se ocupă cu creșterea animalelor si fabricarea de brânzeturi tradiționale. Cei trei frați Cățean duc mai departe o tradiție care datează de circa 300 de ani și care le aduce venituri anuale de peste două milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brânza de Burduf de la Ferma Cățean, premiată la Great Taste Awards, Oscarul produselor culinare