Lectură de un minut

23 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Acțiunile producătorului de lactate Bonas Import Export intră la tranzacționare pe piața AeRO 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export se listează joi, 24 iunie, la Bursa de Valori București, pe piața AeRO.

Bursa de Valori București (BVB) informează ca joi, 24 iunie, intră la tranzacționare pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB, acțiunile Bonas Import Export, sub simbolul BONA.

Listarea Bonas Import Export vine după derularea, în luna aprilie din 2021, a unui plasament privat de vânzare a 40,76% din acțiunile companiei, respectiv 1.993.500 acțiuni, la un preț de 5 lei/acțiune. Oferta a fost suprasubscrisă în prima zi, compania reușind să strângă de la investitori aproximativ 10 milioane de lei. Plasamentul privat a fost realizat cu sprijinul Interdealer Capital Invest.

Afacerea Bonas a fost începută în ani `90 de frații Vasile si Emil Naș, alături de cumnatul lor Petru Brad. Firma s-a ridicat încet, prin colectarea laptelui vacilor de pe plaiurile ardelene, crescute de fermieri cu tradiție.

Compania a pornit ca atelier de prelucrare a laptelui, care procesa 200-400 de Iitri de lapte pe zi și oferea spre vânzare un prim derivat din laptele de vacă, telemeaua. Producția laptelui de consum a început după implementarea primei linii de pasteurizare a laptelui. Compania pune în mișcare zilnic 15.000 de Iitri de lapte, pe care îl colectează, prelucrează, ambalează și distribuie în regie proprie.

Bonas are o rețea de 17 magazine proprii și este prezentă în reţelele de magazine și supermarketuri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Acțiunile producătorului de lactate Bonas Import Export intră la tranzacționare pe piața AeRO