Lectură de un minut

04 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Biodeta, un mare producător german de bomboane și drajeuri, a dat faliment

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Bodeta, un mare producător german de bomboane și drajeuri, fondată în urmă cu 130 de ani, a intrat în insolvență, după ce nu a mai putut să facă față costurilor ridicate la energie și materii prime.

Sursa foto: unsplash.com

Compania de produse de cofetărie Bodeta din Oschersleben a depus recent o cerere la tribunalul districtual din Magdeburg în vederea inițierii procedurii de faliment, conform procedurii de autoreglementare, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al firmei. Societatea a ajuns în această situație, pe fondul scumpirii energiei, dar și a exploziei prețurilor la materiile prime, potrivit Ziarulromânesc.de.

Prețul la zahăr s-a dublat, în timp ce la glucoză creșterea este de 200%. De asemenea, și prețurile ambalajelor au crescut brusc. Nu în ultimul rând, s-a majorat semnificativ salariul minim, care de la 1 octombrie 2022 va avea ca rezultat o creștere suplimentară a costurilor.

Intarea în insolvență afectează aproximativ 110 muncitori, ale cător salarii vor fi asigurate de Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Bodeta are nevoie de un partener puternic cu care să putem asigura împreună compania pentru viitor ”, a declarat Markus Letsch, directorul general al companiei.

Bodeta Süßwaren GmbH a fost fondată în 1892, fiind specializată în producția de dulciuri și drajeuri. Producătorul german este cunoscut, în special, pentru bomboanele sale verzi de eucalipt-mentol.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Biodeta, un mare producător german de bomboane și drajeuri, a dat faliment