Lectură de 3 minute

21 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Aplicația Foodpanda se închide în România. Utilizatorii sunt redirecționați în aplicația Glovo

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Foodpanda a trimis un mesaj către utilizatorii din aplicația din România prin care îi anunță că serviciul devine indisponibil și sunt redirecționați în aplicația Glovo. Mesajul companiei vine după ce Glovo, unul dintre jucătorii care activează pe piața de livrare, a primit aprobare din partea Consiliului Concurenței pentru achiziționarea Foodpanda în România. 

,,Facem echipă cu aplicația care îți livrează orice. Foodpanda se va închide. Revenim curând cu mai multe informații'', este mesajul care apare afișat la intrarea în aplicația Foodpanda.

,,Facem echipă cu Glovo, aplicația care îți livrează orice. Comanzi din câteva click-uri, iar Glovo îți aduce rapid tot ce dorești. Aplicația foodpanda se va închide în curând. Tu poți comanda în continuare, la fel cum făceai pe foodpanda, dar cu un plus de beneficii pe Glovo:

  • Ai mai multe restaurante (inclusiv preferatele tale);
  • Îți aducem orice dorești de la supermarket;
  • Poți chiar să trimiți rapid un pachet cuiva din oraș;
  • Comanzi Orice! Cadouri last minute, flori, produse farmaceutice,cărți și multe altele.

Revenim curând cu mai multe informații'', este mesajul pe care clienții foodpanda l-au primit pe mail.

Tranzacția face parte dintr-o serie de achiziții separate cu Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est. Tranzacția din România a fost supusă unui proces de analiză și dezbatere publică, care s-a concluzionat cu autorizarea acesteia din partea Consiliului Concurenței. Tranzacția a fost finalizată la data de 10 decembrie 2021.

În luna noiembrie, Consiliul Concurenței anunța că se teme de puterea prea mare pe care Glovo ar urma să o capete după preluarea Foodpanda pe piața din România și cerea platformei de mâncare să nu includă nicio obligație de exclusivitate în relația sa contractuală cu restaurantele.

Citeste si:
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România

Mai mult, în luna mai a acestui an, Glovo a anunțat achiziționarea Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 170 de milioane de euro.

Platforma foodpanda colabora cu peste 8.000 de comercianți (restaurante și retaileri) din peste 40 de orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare, Bacău, Buzău, Brăila, Sebeș, Satu Mare, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Târgoviște, Alba Iulia, Drobeta-Turnu Severin, Mioveni, Roman, Târgu Jiu, Deva, Bistrița, Botoșani, Suceava, Roman, Zalău, Slatina, Giurgiu, Tulcea, Miercurea Ciuc sau Sfântu Gheorghe.

Glovo este o aplicație de livrare în mai multe categorii și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată la Barcelona în 2015, operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Aplicația conectează utilizatorii cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie „orice” care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aplicația Foodpanda se închide în România. Utilizatorii sunt redirecționați în aplicația Glovo