Lectură de un minut

24 Sep 2021 - Știri și Noutăți

ANAF a descoperit produse cosmetice, în valoare de peste 62 de milioane de lei, vândute online, fără factură

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au constatat că șase firme au vândut online, în perioada 2015-2020, produse cosmetice și aparate de întreținere corporală în valoare de 62,5 milioane de lei fără emiterea facturilor aferente. Prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare de 17,5 milioane de lei. 

,,Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală au instituit măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare de 7,93 mil lei și vor sesiza organele de urmărire penală specializate'', se arată într-un comunicat de presă transmis de ANAF.

Grupul de șase firme funcționa în 21 de sedii și puncte de lucru diferite din județul Gorj și București, inclusiv la domiciliile membrilor familiei persoanelor implicate. La adresa de contact precizată pe site-uri nu exista nici un angajat și era folosită doar pentru corespondență, conform sursei citate.

Astfel, produsele erau imporatte din China, puse la vânzare prin intermediul a trei website-uri proprii și livrate prin curier către persoane fizice, fără a fi emise facturile aferente. Mai mult, pentru aproximativ 60% din bunurile importate din China prin două firme din grup, sau emis facturi fictive pentru descărcarea scriptică a stocurilor, în timp ce clienților din online le erau livrate produsele prin curier, fără facturi sau alte documente legale.

Retail jobs

,,Pentru încasarea a 62.502.228 lei din vânzarea bunurilor erau folosite conturi bancare personale ale membrilor familiei implicate sau una dintre cele nouă adrese la care funcționau firmele din grup, pentru numerar. În paralel, pentru a menține aparența legalității activității grupului, restul de cca 40% din bunurile importate din China erau tranzacționate legal prin celelalte patru firme din grup, care desfășurau comerț fiscalizat prin intermediul acelorași platforme online. Operațiunea ”Mercur” de verificare a vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier va continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor'', transmite ANAF.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANAF a descoperit produse cosmetice, în valoare de peste 62 de milioane de lei, vândute online, fără factură