Lectură de 3 minute

16 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Altex a reciclat 17.000 de tone de electronice și electrocasnice cu propriul Rabla și doar 3.000 de tone, cu programul autorităților

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Altex România a reciclat prin propriul program Rabla 17.000 de tone de electronice și electrocasnice, mult mai mult comparativ cu programul guvernamental, prin care a reciclat aproximativ 3.000 de tone de produse, în 2020, a declarat Edvin Abdulachim, director comercial al Altex, în cadrul webinarului retailTalks. 

Altex are în derulare două programe Rabla, Rabla guvernamental făcut de Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care include programe pentru fiecare tip de produs și propriul program al companiei de reciclare a electrocasnicelor, în schimbul cărora oferă un voucher de 150 de lei.

,,A fost în primă fază programul pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat și frigidere. În momentul de față se derulează programul pentru laptopuri, televizoare și urmează pasul trei cu aspiratoare, aer condiționat și mașini cu uscător. Programul a fost bun, dar greu de accesat de către client pentru că respectivul client care avea nevoie să își ia voucher trebuia să fie familiarizat cu mediul online.

Practic, clientul trebuia să își facă cont până la o anumită dată, cont pe care trebuia să îl completeze corect, să își uploadeze buletinul, să descarce o declarație pe proprie răspundere, pe care să o semneze și pe care trebuia, ulterior, să o încarce din nou, ceea ce înseamnă că ar trebui să aibă un scanner acasă, o imprimantă, și îi trebuie ceva tehnologie. Programul a fost limitativ'', a declarat Edvin Abdulachim, director comercial al Altex România.

Altex a reciclat 17.000 de tone de produse cu Rabla propriu

Compania a reciclat prin propriul program 17.000 de tone față de 3.000 de tone de produse electronice și electrocasnice, cât a colectat prin programul desfășurat de autorități. Prin programul Rabla al companiei au fost colectate anul trecut aproximativ 340.000 de piese, astfel încât peste 250.000 clienți au dus produse spre a fi reciclate. Cele mai multe produse primite de Altex au fost frigiderele și mașinile de spălat.

Printre criteriile de selecția a unui produs se numără dimensiunea acestuia și brandul.

„Clientul se uită la dimensiuni, la clasa energetică, se uită și la brand și se uită la tot felul de alte utilității. Atunci este un trade între preț și beneficiile clientului. De obicei, produsele de acest fel sunt de folosință îndelungată, un client nu își ia un produs doar pentru o săptămână sau două”, a mai spus Abdulachim.

Cum sunt reciclate produsele vechi

Directorul comercial al Altex România a precizat că produsele electronice și electrocasnice din companie sunt incluse într-un flux de reciclare încă din momentul în care sunt date de clienți.

Citeste si:
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%

,,Noi avem programul Rabla al companiei de mulți ani, bazat pe zona de electrocasnice mari. Știm că un electrocasnic mare nu poate fi aruncat la gunoi, ci trebuie să fie reciclat. Noi luăm acele produse vechi de la clienți și le trimitem în fluxul de reciclare până ajunge la reciclatorul final'', a mai precizat Edvin Abdulachim în cadrul webinarului.

Reciclarea electrocasnicelor se face în două moduri. Clientul alege între a fi ridicat produsul de acasă sau să fie adus la cel mai apropiat magazin. Clienții primesc și un voucher pe care îl pot folosi la următoarele achiziții.

Este de datoria noastră să reciclăm pentru că, de obicei, produsele vechi, sunt mare consumatoare de energie, produsele noi consumă mai puțin și, practic, și cheltuiala pentru facturile de energie electrică vor fi mai mici pentru consumator', susține directorul Altex.

Webinarul retailTalks: Digitalizarea în retailul din 2021, organizat de Retail.ro în platforma IC Events, a fost susținut de eSolutions și Altex.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex a reciclat 17.000 de tone de electronice și electrocasnice cu propriul Rabla și doar 3.000 de tone, cu programul autorităților