Lectură de 2 minute

21 Mar 2019 - Știri și Noutăți

Altex, declarat din nou retailerul de echipamente high-tech si electrocasnice numarul 1 in Romania

Abonează-te pe  

Altex, cea mai mare companie de electronice si electrocasnice din Romania, s-a clasat pe locul intai la fiecare dintre categoriile „electronice pentru casa si bucatarie”, respectiv „lanturi de magazine retail de echipamente high-tech si electronice din tara”, in urma unui sondaj de piata Best Buy Award 2019/2020, realizat de organizatia internationala ICERTIAS, cu sediul central in Elvetia.

 

Altex a primit, in urma sondajului, doua certificari Best Buy Award, de forma a doua medalii albastre. Rolul unei medalii albastre Best Buy Award este sa asiste clientii in timpul procesului de cumparare, facilitand cautarea produselor si serviciilor pe piata locala, pe care alti cumparatori le-au confirmat deja ca avand cel mai bun raport calitate-pret (cea mai buna valoare pentru pretul platit) pe baza experientei lor.

Compania Altex a concurat, la cele doua categorii pentru care a fost certificata Best Buy Award, cu alte organizatii de pe piata locala si a fost aleasa retailerul cu cel mai bun raport calitate-pret la produsele din categoriile:
  • electronice pentru casa si bucatarie
  • lanturi de magazine retail de echipamente high-tech si electronice din tara
Cercetarea a luat in calcul doar raspunsurile consumatorilor romani, care au fost chestionati cu privire la 95 categorii diferite, economice si neeconomice, din diferite sectoare inclusiv retail, alimente, cosmetice, electrocasnice, telecomunicatii si finante. Participantii romani la sondaj au fost nevoiti sa raspunda la intrebari deschise cu privire la produsele si serviciile despre care considera ca au cel mai bun raport calitate-pret.
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.200 de utilizatori romani de Internet cu varsta de peste 15 ani, prin metoda Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness (CAWI - DEEPMA). Certificarile Best Buy Award se acorda periodic companiile care reusesc sa puna la dispozitia clientilor produsele cu cel mai bun raport calitate-pret.
Altex a fost recompensata cu prima certificare Best Buy Award in 2013, cand a primit cel mai mare numar de voturi din partea respondentilor implicati in studiu la categoria electroIT, pentru cel mai bun raport calitate-pret la produsele specializate. Participantii la sondaj au fost chestionati, printr-o intrebare deschisa, in privinta retailerului preferat, fara sa li se propuna sugestii. Astfel, fiecare participant a mentionat un retailer care a oferit cea mai buna experienta de achizitie in ceea ce priveste raportul calitate-pret din Romania. Cel mai multi respondenti au precizat ca Altex este liderul retailului romanesc pe zona electroIT.
In prezent, Altex Romania le ofera clientilor o gama variata de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebelusi, articole pentru copii, biciclete electrice, masini second hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, calculatoare pentru gaming, aparate de aer conditionat si jocuri pentru PC si diverse console.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex, declarat din nou retailerul de echipamente high-tech si electrocasnice numarul 1 in Romania