Lectură de un minut

24 Jul 2019 - Știri și Noutăți

A V-a editie a campaniei „Must de la Jidvei”

Abonează-te pe  

A inceput sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflata la a V-a editie, campania „Must de la Jidvei” sprijina comunitatea micilor producatori de vin de casa promotoare a vinului traditional si a obiceiurilor romanesti.

In cadrul campaniei „Must de la Jidvei”, clientii pot achizitiona must ravac deburbat (limpezit), obtinut prin presarea usoara a strugurilor, nu prin stoarcerea lor. Mustul ravac nu contine resturi de pielite, fragmente de ciorchini, praf sau samburi care pot afecta producerea corecta a vinului de casa.

Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire) care garanteaza obtinerea unui vin de calitate superioara. Din mustul ravac se obtin vinuri fructuoase, cu multa prospetime, bogate in compusi de arome, fine si elegante. Astfel, compania Jidvei vine in intampinarea micilor producatori cu un must ravac, limpezit si innobilat cu drojdii selectionate, pentru ca tot procesul productiei vinului sa fie facil si eficient”, explica dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificatie Jidvei.
Campania de comenzi se va desfasura in perioada 23 iulie – 31 august 2019, urmand ca dupa recoltare, cantitatile sa fie livrate, in conditii optime, in localitati din urmatoarele judete ale tarii: Alba, Sibiu, Mures, Cluj, Brasov, Hunedoara, Salaj, Bistrita-Nasaud, Valcea, Harghita, Covasna, Prahova (pana la Campina), Gorj, Dambovita, Neamt, precum si in Bucuresti.
Cantitatea minima de must care poate fi comandata este de 100 de kilograme, cu preluare din puncte fixe de distributie in localitatile vizate, iar comenzile de peste 250 kilograme sunt transportate direct la domiciliu, in limita posibilitatilor. Sortimentele disponibile anul acesta sunt: Feteasca Regala cu Muscat Ottonel, dar si sortimentul de must roze introdus anul trecut. Soiul Sauvignon Blanc este disponibil doar in punctele fixe de distributie.
Comenzile se pot realiza atat telefonic la numarul 0755.706.000, cat si online, completand formularul de comanda disponibil pe www.mustdejidvei.ro.
Pretul unui kilogram de must este 4,5 lei (TVA inclus).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A V-a editie a campaniei „Must de la Jidvei”