Lectură de 2 minute

11 Sep 2018 - Recomandări

Importanta masurarii tensiunii arteriale

Abonează-te pe  

Sa iti poti masura tensiunea la nevoie este esential. De fapt este cu atat mai bine daca o faci regulat pentru a preveni unele boli si pentru a-ti mentine un nivel al sanatatii crescut. Tensiunea arteriala este conditionata de multi factori externi - solicitare fizica, stres, oboseala, medicamente.

Masurarea periodica a tensiunii arteriale este un espect pe care cei mai multi dintre noi il neglijam, desi este vital sa urmarim activitatea sistemului cardiac. Ne-ar ajuta astfel sa evitam bolile de inima si alte riscuri pentru sanatate. Cateva dintre principalele motive pentru care ar trebuie sa iei in considerare sa iti masori periodic tensiunea:

- Diagnosticarea hipertensiunii

Hipertensiunea este o conditie cardiovasculara comuna care poate contribui ulterior la diverse boli. Sa iti masori tensiunea acasa si sa o monitorizezi poate fi benefic atat pentru diagnosticare cat si pentru a identifica simptomele care imita aceasta afectiune.

- Identifici problemele privind presiunea sangelui

Foarte multi putem avea propbleme cauzate de stres, cum ar fi cresterea presiunii sangelui. Lucru pe care 20% dintre persoanele cu hipertensiune il pot experimenta. Desi este doar o situatie temporara, este important sa urmaresti concret cum te simti pentru a degenera in conditii mai agresive. Nu ar strica sa iei in consideare si administrarea unor suplimente alimentare pentru un aport mai mare de rezistenta.

- Monitorizarea rezultatelor unui tratament

Monitorizarea regulata este recomandata oricum, indiferent de situatii. Sa urmaresti cum iti raspunde corpul cand ii administrezi niste pastile este important pentru a furniza informatii valoroase la nevoie. Asta va ajuta medicul sa modifice tratamentul daca este cazul si sa corecteze ce si cand trebuie.

- Observi complicatii si administrezi tratament de urgenta

Desigur, urmand inainte un instructaj specific pentru a sti cum sa reactionezi si sa faci diferenta dintre o alarma falsa si un episod cardiac. Daca ai hipertensiune, poti dezvolta si complicatii cum ar fi boli de inima, diabet, boli de rinichi si altele. Masurandu-ti tensiunea poti alerta la nevoie personalul calificat ca sa intervina.

Inainte de a-ti masura tensiunea tine cont de cateva detalii care sa te ajute sa obtii valori reale. Evita atat cat poti:

  • Stresul: cu cel putin cinci minute inainte, ai grija sa fii calm.
  • Fumatul si cafeaua: nu consuma cu cel putin o jumatate de ora inainte.
  • Schimbarile bruste de temperatura si asigura-te ca stai intr-un mediu incalzit.
  • Uzul de medicamente sau substante care pot creste tensiunea.
  • Asigura-te ca ai ales un mediu linistit.
  • Haine stranse pe brat sau antebrat.

Pentru rezultate optime si precise trebuie sa ai in dotare un tensiometru profesional, achizitionat din farmacie. Cele mai moderne optiuni sunt tensiometrele digitale - oferta gasesti in brosura Sensiblu disponibila aici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Importanta masurarii tensiunii arteriale