Lectură de 4 minute

27 Mai 2020 - Interviuri și Analize

Vânzările producătorului de conserve Prefera Foods s-au dublat în perioada martie-aprilie 2020

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Vânzările Prefera Foods s-au dublat în perioada martie – aprilie 2020 comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar compania a crescut capacitatea de producție prin extinderea programului de lucru. Producătorul de conserve, mâncare conservată și mâncare proaspătă lucrează la amenajarea unei noi fabrici, unde va începe producția în a doua jumătate a acestui an. 

Pandemia de Covid-19 a impus munca de acasă și în cadrul producătorului de conserve Prefera Foods, controlat de antreprenorul Raul Ciurtin. În fabrică au fost intensificate măsurile de igienă, iar compania a investit în online, lansând platforma bacaniacudelicii.ro.

„Momentul declarării pandemiei a schimbat foarte mult modul de lucru, atât intern, cât și cu clienții. În perioada aceasta comunicarea este îngreunată și întâlnirile de business sunt momentan suspendate. Chiar dacă o parte dintre angajați a lucrat de acasă, ne-am organizat cu ședințe operaționale digitale, astfel că ne-am continuat activitatea în condiții sigure. La fabrică, în depozit și în sediul de birouri central, am intensificat măsurile de igienă și nu am avut probleme. Pentru a facilita accesul clienților la produsele noastre, am lansat platforma cu vânzare online www.bacaniacudelicii.ro, unde aceștia își pot comanda toată gama de produse Capricii și Delicii sau Atelier Mediaș”, a declarat Amalia Leorenț, director comercial în cadrul Prefera Foods.

În perioada de stare de urgență, vânzările producătorului de conserve, care deține brandurile „Capricii și delicii”, „Atelier Mediaș” și „de Azi”, s-au dublat. Compania a fost nevoită să le ceară angajaților să muncească și în weekend, pentru a putea livra produsele cerute.

Odată cu apariția pandemiei în România, comenzile au crescut exponențial. Vânzările înregistrate de Prefera Foods în perioada martie – aprilie 2020 versus perioada similară din 2019 s-au dublat. Această cerere ridicată a determinat creșterea volumului de producție pentru care am fost nevoiți să ne reorganizam rapid. Am reușit să ne creștem capacitatea de producție prin extinderea programului de lucru și în weekend. Aprovizionarea cu materii prime și materiale s-a făcut foarte bine, deși condițiile au fost unele „speciale”. În acest mod am putut onora comenzile primite aproape în totalitate. În prezent, toți angajații sunt la lucru și nu intenționăm să îi trimitem în șomaj tehnic”, a explicat Leorenț.

O nouă fabrică Prefera Foods în curs de amenajare

Cele mai căutate produse în această perioadă au fost conservele de carne, pateurile de ficat, mâncarea gătită, zacusca și salata de vinete, produse care pot fi stocate pe o perioadă mai lungă de timp.

Începand cu luna mai, vânzările au scăzut versus perioada când a fost instituită starea de urgență. Aceasta o punem atât pe seama faptului că oamenii au cumpărat mai mult decat era nevoie și acum au stocuri, dar și pe seama faptului că merg mai rar în magazine. Un alt motiv este și acela că mulți nu mai au siguranța locului de muncă sau chiar au rămas fără serviciu și sunt nevoiți să își reducă cheltuielile și consumă mai puțin sau aleg produse mai ieftine. O categorie care a fost afectată negativ în vânzări în perioada pandemiei a fost cea a produselor fresh. Scăderea vine din faptul că oamenii au lucrat de acasă și nu au mai fost nevoiți să cumpere astfel de produse pe care le luau pentru masa de prânz de la birou. Un lucru încurajator este acela că din luna mai această categorie dă semne că își revine”, a spus Leorenț.

Prefera Foods a ridicat încă o fabrică, care este în curs de amenajare, unde intenționează să înceapă producția în a doua parte a anului.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Compania, care are 161 de angajați, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 58,6 milioane de lei. Prefera Foods are funcțională o singură fabrică, în județul Alba, care produce atât conserve și mâncare conservată, cât și produse fresh: supe cremă, sucuri naturale și smoothies. Compania are un depozit nou, care funcționează pe temperatură ambientală, refrigerare și congelare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Vânzările producătorului de conserve Prefera Foods s-au dublat în perioada martie-aprilie 2020