Lectură de 2 minute

30 Mar 2020 - Interviuri și Analize

Readaptare în vremea coronavirusului: Miniprix lansează un minimarket online cu produse alimentare

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

 

Miniprix, unul dintre cei mai longevivi retaileri români de fashion, a lansat un minimarket online care comercializează produse alimentare. Decizia de extindere în retailul alimentar vine în contextul răspândirii pandemiei de COVID-19, care a dus la închiderea magazinelor fizice, Miniprix fiind prezent doar în mediul online. 

Miniprix.ro vinde acum online și produse alimentare: retailerul pune la dispoziția consumatorilor un minimarket online. Acesta cuprinde alimente de bază, produse de curățenie, produse de îngrijire personală și dulciuri.

Momentan în portofoliul Miniprix se regăsesc în jur de 60 de produse de bază și retailerul intentionează să ajungă la cel mult 100 de produse listate.

“Am decis să deschidem minimarketul online la scurt timp după închiderea magazinelor fizice. Am închis magazinele offline din dorința de a ne proteja echipa și clienții de răspândirea virusului. În aceeași idee, am vrut să ne încurajam și susținem clienții să rămână în casă. Ideea este să le oferim celor care plasează comenzi de haine opțiunea de a comanda alte produse de bază. Daca tot merge cineva la ei la ușa, le poate aduce și alte lucruri necesare”, spune Mara Cristina, brand manager Miniprix.

Cum s-a reorientat atât de repede Miniprix către retailul alimentar? Viteza vine din experiența retailerului din urmă cu trei ani în vânzarea online a acestor produse. În trecut, Miniprix a mai vândut online alimente, produse de îngrijire, chiar și anvelope.

“Acum ne dorim și putem pune la dispoziție experiența noastră logistică tuturor producătorilor care nu au canale de vânzare online”, spune Mara Cristina.

Reprezentanta Miniprix adaugă că este destul de dificilă aprovizionarea cu produse alimentare în aceasta perioadă, iar retailerul colaborează cu furnizorii care au stocuri disponibile în acest moment.

Este reprofilarea pe un alt segment de business care acum performează una dintre soluțiile de supraviețuire în această perioadă?

Citeste si:
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara

“Este o soluție de adaptare la nevoile oamenilor. Încă nu am decis dacă vom continua în viitor. Momentan, aducem ceva în plus clientilor noștri și îi ajutăm să rămână în siguranță acasă”, spune Mara Cristina.

Miniprix deține 4 magazine fizice, în Otopeni și București. Acestea au fost închise încă de pe 12 martie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Readaptare în vremea coronavirusului: Miniprix lansează un minimarket online cu produse alimentare