Lectură de 3 minute

30 Apr 2020 - Interviuri și Analize

Ram Addanki, BAT: În momentul de față activitatea fabricii de tutun și a companiei de vânzări funcționează în parametri normali

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Fabrica de tutun de la Ploiești și compania de vânzări a British Amercian Tobacco (BAT) din țară funcționează, în continuare, în parametri normali, angajații fiind instruiți să respecte normele aflate în vigoare, a declarat, pentru retail.ro, Ram Addanki, directorul regional al BAT în Europa Centrală și de Sud Est, care conduce de la București operațiunile producătorului de tutun.

În momentul de față, activitatea fabricii și a companiei de vânzări funcționează în parametri normali. Desigur că ne-am încurajat toți angajații care pot lucra de acasă să o facă și, în prezent, majoritatea colegilor din sediul central lucrează de acasă. Ne-am asigurat însă că suntem permanent conectați atât la sistemele interne de operare, pentru a menține ritmul normal de lucru, cât și la surse externe autorizate de informare, pentru a respecta întocmai cerințele impuse de autorități în această perioadă dificilă”, a explicat Ram Addanki.

Angajații fabricii din Ploiești lucrează în continuare, iar majoritatea salariaților din sediul central lucrează de acasă, având echipamente de lucru cu comunicații criptate. Echipa de vânzări, cu un specific diferit al activității, s-a adaptat acestei situații prin măsuri sporite de protecție și igienizare și păstrând cât mai mult posibil distanța socială.

Încă de la debutul pandemiei, BAT a limitat călătoriile în cadrul companiei, iar toate evenimentele cu participare extinsă de persoane, programele de pregătire și întâlnirile de lucru programate până la finalul lunii mai au fost anulate. Accesul vizitatorilor externi la sediile BAT a fost limitat și au fost derulate acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor de lucru.

„Facem tot posibilul să susținem funcționarea continuă a businessului și am luat toate măsurile necesare în acest sens: fiecare unitate de business și-a elaborat un plan de continuitate a afacerii, care este actualizat permanent și pregătit pentru a fi pus în aplicare. În mod clar, trecem printr-o situație foarte fluidă, care evoluează permanent și într-un ritm alert, de aceea vom continua să menținem o legătură strânsă cu surse autorizate de informații și ne vom adapta răspunsul la provocările aduse de evoluția COVID19. În ceea ce privește vânzările, este prea devreme să facem estimări referitoare la tendințe”, a adăugat Ram Addanki.

BAT este prezentă în țară din 1996. În prezent, BAT are o fabrică de produse din tutun la Ploiești, a doua ca mărime din Europa, după Polonia, o companie de distribuție la nivel național și un centru global de servicii. Compania are 2.500 de angajați.

Industria tutunului este al doilea contribuabil la bugetul de stat. În 2018, BAT a contribuit la buget, sub formă de taxe și accize, cu 1,7 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 6% din veniturile fiscale ale României și circa 1% din PIB. În cei 20 de ani de activitate, producătorul de tutun, care deține mai mult de jumătate din piața tutunului din România și exportă 70% din produse în 45 de țări, a avut o contribuție de 90 de miliarde de euro la bugetul statului român.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Ram Addanki, BAT: În momentul de față activitatea fabricii de tutun și a companiei de vânzări funcționează în parametri normali