Lectură de 2 minute

21 Apr 2020 - Interviuri și Analize

Produsele BIO: ce sunt și de ce se caută astfel de alimente

Abonează-te pe  

În ultimii ani, pe măsură ce consumatorii au devenit mai informați cu privire la nutriție și la beneficiile anumitor produse față de altele, iar puterea de cumpărare a crescut, produsele BIO au căpătat tot mai multă popularitate. Produsele BIO se remarcă imediat în magazine, prin prețul mai mare față de alimentele din aceeași categorie, că este vorba despre fructe, legume sau alte alimente. Ce sunt produsele BIO, ce le definește și le fac preferate în rândul populației și de ce sunt la mare căutare puteți afla din articolul de mai jos.

Produsele BIO mai sunt cunoscute și sub denumirea de produse organice sau ecologice, toate având aceeași semnificație și la baza stând un proces de agricultură care nu implică folosirea de substanțe chimice și pesticide, modificări și intervenții genetice, sterilizarea prin iradiere, solvenți industriali sau aditivi sintetici. O subcategorie a acestora o reprezintă și referință la produsele de îngrijire sau curățenie, cosmetice.

Alimentele organice/bio sau ecologice sunt mult mai naturale, mai nutritive și mai benefice față de produsele supuse proceselor de prelucrare. De asemenea, astfel de alimente sunt certificate de un organism autorizat.

Urmărește clipul retailDetail: Ce sunt alimentele sustenabile și unde le găsim, unde vorbim despre produsele BIO și cele naturale și despre magazinele care vând astfel de produse.

În schimb, termenul “natural” aplicat pe eticheta produselor nu reprezintă garanția că produsul este organic, pentru că poate să conțină diverși aditivi alimentari. În România, produsele organice au sigla de certificare “ae” - Agricultură Ecologică, iar dacă sunt recunoscute la nivel european există și o sigla a Uniunii Europene. Există, de asemenea, și o sigla a organismului de inspecție și certificare a produsului bio.

Produsele BIO: de ce sunt așa populare

Alimentele BIO sunt, dacă ar trebui să rezumăm cumva totul, o alternativă ”mai sănătoasă” a ceea ce găsim de regulă pe rafturile supermarketurilor, dar nu neapărat mai naturală pentru că solurile pe care se cultivă pot fi afectate de diverși factori externi.

Percepute ca fiind mai nutritive și mai benefice pentru sănătate, produsele bio se mai pot impune pe piața de retail și ca produse care se obțin prin proceduri sustenabile, care protejează mediul înconjurător fără să impacteze asupra naturii.

Câteva motive pentru care produsele bio sunt preferate de consumatori sunt:

Citeste si:
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
  • Produsele bio nu conțin pesticide, iar asta este cel mai important argument - faptul că în procesul agricol de obținere nu se mai adaugă elemente neurotoxice, alergeni sau reziduuri care îți pot compromite sănătatea

  • Un conținut mai mare de vitamine și minerale: produsele bio se remarcă astfel pentru că se folosesc anumiți fertilizatori, compoziția solului este mai bun, iar culegerea nu se face prematur.

  • Gustul de altădată este unic la produsele bio, astfel că acestea se impun pe piața de retail prin aromă, textură, intensitate, gust, amintind de fructele și legumele culese din grădina sau livada bunicilor.

Sursă foto: yamix/Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Produsele BIO: ce sunt și de ce se caută astfel de alimente