Lectură de 2 minute

25 Mai 2020 - Interviuri și Analize

Ionuț Bobu, CEO Marelbo: Pe 1 iunie deschidem fabrica de la Suceava

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Marelbo redeschide pe 1 iunie fabrica de încălțăminte de la Suceava și vrea să mai deschidă, până la finalul anului, șapte noi magazine, dintre care trei în afara țării și să lanseze o gamă de încălțăminte premium și alte accesorii, a declarat Ionuț Bobu, CEO Marelbo.

La data de 25 martie 2020, Marelbo a decis să închidă toate cele 60 de magazine și fabrica din Vicovu de Sus, județul Suceava, din cauza pandemiei Covid-19, păstrând în funcțiune doar magazinul online. Drept consecință, o mare parte dintre cei aproape 800 de angajați au fost introduși în șomaj tehnic. Până acum, au redeschis cea mai mare parte a magazinelor stradale, iar fabrica își va deschide porțile la 1 iunie.

„La fabrică avem deja pregătite toate măsurile de protecție și igienă necesare pentru a funcționa în condiții de maximă siguranță. La magazine, momentan funcționăm la capacitate redusă, numărul de clienți în magazine este limitat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să funcționăm normal”, a declarat Ionuț Bobu, CEO Marelbo.

Marelbo lansează o gamă de încălțăminte premium

Anul acesta, Marelbo a deschis un magazin în Brăila, în ‪Promenada Mall, la începutul lunii februarie. În martie trebuia să deschidă al doilea magazin din Târgu Mureș. Deschiderea a fost amânată, dar magazinul va primi în curând clienți. Până la sfârșitul anului, producătorul de încălțăminte vrea să mai deschidă alte trei magazine noi în România, trei în afara țării și vrea să lanseze o gamă de încălțăminte premium și alte accesorii.
‬‬
„Avem peste 700 de angajați de care trebuie să ne îngrijim lunar. Primim facturi de chirie de la mall-uri chiar dacă magazinele sunt închise. Cheltuielile au rămas, vânzările s-au oprit. Am pierdut sezonul de Paște 2020. Sperăm ca până la sfârșitul anului să ne revenim la normal. Livrările online au funcționat tot timpul”, a spus Bobu.

Fabrica Marelbo este situată în Vicovu de Sus, județul Suceava. Grupul are peste 700 de angajați, dintre care 450 la fabrică și 330 în retail. Marelbo are o rețea de 60 de magazine, 46 stradale și 14 situate în centre comerciale. Grupul de firme Marelbo a înregistrat o cifră de afaceri de circa 90 de milioane de lei în 2019.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Ionuț Bobu, CEO Marelbo: Pe 1 iunie deschidem fabrica de la Suceava