Lectură de 3 minute

09 Apr 2024 - Interviuri și Analize

FOTO - REPORTAJ | Cum arată și cum funcționează Auchan Go, magazinul fără angajați al retailerului

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Magazinul viitorului a ajuns și în România. Auchan a inaugurat Auchan Go, primul magazin 100% automatizat, primul din lanțul retailerului și singurul de acest fel, din acest moment, din România. Auchan Go și-a deschis porțile pentru clienți la ora 11:00, pe 9 aprilie, și se află la parterul clădirii Equilibrium, de pe strada Gara Herăstrău nr. 2C. 

Sursa foto: Retail.ro

Nu putea rata o asemenea experiență, așa că am vizitat deja magazinul recent inaugurat, despre care am aflat că este dotat cu nici mai mult nici mai puțin de 3.000 de senzori.

Practic, așa cum exemplifică și Auchan în ghidul de cumpărături, trebuie descărcată aplicația Auchan Go, care generează un cod QR, ce trebuie scanat la intrarea în magazin. Ca să vă faceți o idee și mai apropiată de adevăr, e asemenea turnicheților de la metrou, unde scanăm cardurile de abonament.

Fără aplicația Auchan Go, nu puteți intra în magazin, deoarece nu există altă cheie de acces. Deși, dacă preferați să faceți cumpărături cu colegii de muncă, de pildă, iar unul dintre ei are aplicație, puteți intra în magazin.

Și revin la comparația cu metroul, deoarece clientul care deține aplicația trebuie să scaneze codul QR pentru fiecare coleg care îl însoțește și dorește să intre în magazin.

Magazinul nu este de dimensiuni mari, aceasta și pentru că este parte a unui proiect pilot. Nu veți găsi toate produsele din supermarketurile Auchan aici, însă cuprinde strictul necesar: alimente și produse de îngrijire (personală sau casă).

Citeste si:
5 go și Corso lansează înghețata Salted Caramel Caffe Latte
5 go și Corso lansează înghețata Salted Caramel Caffe Latte

Luați efectiv produsele din raft și le puneți în plăsuța Auchan, iar după ce ați achiziționat cele dorite, ieșiți pur și simplu din magazin.

Totalul și bonul digital vor putea fi vizualizate în aplicație.

Potrivit reprezentanților Auchan, cei 3.000 de senzori, alături de camerele de luat vederi, transmit date către un sistem care, cu ajutorul inteligenței artificiale, înțelege că ”persoana X a luat produsul Y de pe raft, dar și dacă se răzgândește asupra articolului și îl pune înapoi la raft”.

”Odată luate de pe raft, ca în cazul unui magazin online, produsele sunt calculate în coșul virtual de cumpărături. E ca și cum te afli acasă, iei mâncare din frigider și te întorci să o consumi în dormitor”, au declarat reprezentanții Auchan, pentru retail.ro.

Magazinul este deschis non-stop, iar, pentru moment, pot intra maximum zece persoane deodată în incinta acestuia. Fiind încă în perioada de testare, Auchan a luat niște măsuri de siguranță în ceea ce privește gestionarea cumpărăturilor.

Cât despre cazurile în care, din greșeală, un produs este deteriorat (scăpăm o doză de suc pe jos, iar aceasta se sparge, spre exemplu), reprezentanții companiei susțin că pierderea este în contul Auchan, clientul nu trebuie să achite produsul în cauză.

Auchan nu a stabilit un plan în privința deschiderii mai multor astfel de magazine. Compania va testa proiectul până la finalul anului și va lua o decizie în ceea ce privește investiția în alte unități similare.

Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 7 supermarketuri și aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Compania are o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  FOTO - REPORTAJ | Cum arată și cum funcționează Auchan Go, magazinul fără angajați al retailerului