Lectură de 3 minute

15 Sep 2021 - Interviuri și Analize

Fondatorii 5 to go au cumpărat Sunday Bagel, dezvoltă linia de producție și scot covrigii la vânzare în cafenele și HoReCa

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Radu Savopol È™i Lucian Bădilă, fondatorii lanÈ›ului de cafenele 5 to go, au cumpărat producătorul român de covrigi Sunday Bagel, pentru care vor să dezvolte o linie proprie de producÈ›ie È™i să scoată peste 10 reÈ›ete, care vor fi puse la vânzare în câteva cafenele, dar È™i în alte reÈ›ele HoReCa È™i retail, în funcÈ›ie de cerere, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go pentru Retail.ro.

AchiziÈ›ia a avut loc în lunile mai – iunie, după o perioadă mai lungă în care cei de la 5 to go au observat brandul, au testat produsele È™i au discutat cu fondatorii IonuÈ› Rusu È™i Alexandru Petrescu. TranzacÈ›ia a pornit de la preluarea unui magazin Sunday Bagel în West Gate Bussines Center, pentru a putea testa vânzarea de covrigi È™i preferinÈ›a consumatorilor în ceea ce priveÈ™te asocierea de produse.

Produsele vor fi realizate în colaborare cu lanÈ›ul de restaurante fast-food Calif, cofondat de Radu Tănase.

„Bagel-ul este un produs în mare vogă pe plan internaÈ›ional, de aceea considerăm oportună dezvoltarea unei linii separate de producÈ›ie. Am decis că experienÈ›a È™i resursele Sunday Bagel sunt exact ceea ce aveam nevoie, ei având o linie de producÈ›ie de capacitate mare, de ultimă generaÈ›ie. Vom dezvolta mai mult de 10 reÈ›ete, care vor fi puse la vânzare în câteva magazine concept, dar È™i în alte reÈ›ele HoReCa È™i, de ce nu, în funcÈ›ie de cerere, È™i în retail.

În acest moment se lucrează la ambalaje, reÈ›etele sunt deja dezvoltate È™i testate. Estimăm ca în octombrie să fim pe piață cu produsele Sunday Bagel. Ele vor fi disponibile într-o selecÈ›ie de cafenele 5 to go, precum È™i în unitatea din West Gate Business Center, unde vom implementa un concept store Sunday Bagel & 5 to go. Din previziunile noastre, în primele luni putem ajunge la 5-10 mii de bucăți vândute doar pe top 20 de cafenele 5 to go în care vor fi listate”, a declarat Radu Savopol.

Brandul Sunday Bagel este singura tranzacÈ›ie de anul acesta a celor de la 5 to go. În trecut, compania a mai achiziÈ›ionat croissanteria Fika18 È™i Cereal Crunch, un bar cu cereale care se dezvoltă în franciză.

5 to go va lansa o gamă vegană de cookies

La începutul lunii septembrie, 5 to go a anunÈ›at că a cumpărat primul lanÈ› de cafenele prin preluarea operaÈ›iunilor Take Five Coffee din ConstanÈ›a. TranzacÈ›ia a fost definitivată È™i vizează trei dintre cele patru cafenele ale antreprenorilor constănÈ›eni. Astfel, grupul 5 to go va ajunge la È™apte unități deschise în ConstanÈ›a.

LanÈ›ul de cafenele 5 to go, care a lansat în luna august în magazinele Mega Image băuturile ready to drink, vrea să listeze noi produse până la finalul anului, planuri avansate vizând gama vegană de cookies.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

5 to go a apărut în 2015, fondat de Radu Savopol È™i Lucian Bădilă. În prezent a depășit pragul de 250 de locaÈ›ii È™i este cel mai mare lanÈ› de cafenele din Europa de Est, dar È™i cea mai accesată franciză din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri È™i Analize /  Fondatorii 5 to go au cumpărat Sunday Bagel, dezvoltă linia de producÈ›ie È™i scot covrigii la vânzare în cafenele È™i HoReCa