Lectură de 2 minute

18 Jun 2020 - Interviuri și Analize

Cuptorul Moldovencei și Glazurai pun pe harta din Iași două locații noi în plină pandemie de Coronavirus

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cuptorul Moldovencei, afacerea de patiserie și cofetărie fondată în Iași de antreprenoarea Nicoleta Hrițcu, a deschis, în pandemia de Coronavirus, o nouă locație și o unitate Glazurai cu laborator propriu în Iași.

De la începutul pandemiei de Coronavirus în România, toate cofetăriile Cuptorul Moldovencei și Glazurai au funcționat în regim to-go, înregistrând o creștere a comenzilor telefonice în perioada sărbătorilor de Paște.

Pe tot parcursul perioadei de pandemie am reușit să menținem toate locațiile Cuptorului Moldovencei deschise, iar acest lucru se datorează perseverenței și curajului partenerului meu, Radu Hrițcu. În prezent, toate locațiile sunt deschise. La sfârșitul lunii mai încă un vis a prins contur: am deschis o nouă locație a Cuptorului Moldovencei”, a declarat Nicoleta Hrițcu.

Măsurile luate în cofetării și fabrica de producție pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus:

  • purtarea măștilor și a mănușilor
  • monitorizarea temperaturii angajaților
  • dezinfectarea spațiilor de lucru la fiecare trei ore
  • montarea unor panouri de protecție în spațiul de vânzare.

Oamenii sunt prioritatea noastră, de aceea ne-am adaptat condițiile de lucru la noua situație. Am asigurat transportul angajaților, s-a lucrat prin rotație pentru a micșora numărul de persoane prezente în locații și am oferit posibilitatea de a sta acasă”, a explicat Nicoleta Hrițcu.

Pentru anul acesta, Cuptorul Moldovencei avea pregătită o investiție de 200.000 de euro într-un spațiu de producție, dar și deschiderea unei noi cofetării și a unui laborator Glazurai.

„Laboratorul va fi făcut anul acesta, în semestrul 2, sau în semestrul 1, anul viitor”, a declarat Radu Hrițcu, Managing Partner Cuptorul Moldovencei.

A fost o perioadă diferită și pe alocuri dificilă. Vorbim de-o perioadă de adaptare și identificare a soluțiilor potrivite pentru a fi cât mai aproape de cei care apreciază produsele noastre. Însă, cu toate acestea, am continuat să lucrăm la planurile noastre și am reușit la finalul lunii mai să fim mai aproape de iubitorii de bunătăți cu încă o locație a Cuptorului. La începutul lunii iunie am deschis o nouă locație Glazurai cu laborator propriu”, a mai spus antreprenoarea.

Citeste si:
Musafiri nepoftiți la Mega Image: o rozătoare a fost surprinsă în zona de bake-off a unui magazin
Musafiri nepoftiți la Mega Image: o rozătoare a fost surprinsă în zona de bake-off a unui magazin

În 2019, Retro Food, firma sub care funcționează cele șase cofetării Cuptorul Moldovencei, împreună cu firma Cuptorul Moldovencei, sub care funcționează Glazurai, au raportat o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei. În total, cele două firme au 75 de angajați.

Cuptorul Moldovencei a fost înființat în 2012, la Iași, de către Nicoleta Hrițcu, și este una din cele mai importante rețele de cofetării din regiunea Moldovei. În prezent, afacerea este formată din trei laboratoare de producție și șapte puncte de desfacere (din care unul sub brandul Glazurai).

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cuptorul Moldovencei și Glazurai pun pe harta din Iași două locații noi în plină pandemie de Coronavirus