Lectură de 2 minute

03 Dec 2018 - Știri și Noutăți

ZAREA Diamond Collection: cea mai de succes gama in segmentul premium

Abonează-te pe  
 
In 2018, ZAREA intregeste gama Diamond Collection cu gustul Extra-Sec, propunand un vin spumant armonios, echilibrat, al carui nivel de zahar optim pune in valoare prospetimea vinului si il face placut de baut alaturi de branzeturi, peste, fructe de mare si carne alba.

Numai 20% din productia mondiala de spumante este obtinuta prin tehnologia de fermentare in sticla, iar in Romania, 6 sticle din 100 sunt produse prin aceasta metoda. Lansata in 2006, ZAREA Diamond Collection este cea mai de succes gama de vinuri spumante fermentate prin Metoda Traditionala, ramanand inca de atunci cel mai vandut spumant din segmentul premium.

In 2018, ZAREA intregeste gama Diamond Collection cu gustul Extra-Sec cu un vin spumant cu caracter floral, cu note delicate de citrice si piersici.
Nou lansata, ZAREA Diamond Collection Extra-Sec a fost deja medaliata cu Aur in luna octombrie la Concursul International Women’s Wine & Spirts Awards 2018 de la Londra.
Originile vinului spumant ZAREA fermentat in sticla, se gasesc la 1912 cand Wilhelm Mott infiinteaza o mica fabrica in Calea Grivitei. Mott & Fils devene ulterior furnizor principal al Casei Regale din Romania iar in scurt timp devine brand european datorita Companiei Internationale Wagon-Lits (operatorul trenului Orient Express). Incepand cu 1934, cu ajutorul vapoarelor de calatori ale Societatii Navale Romane, MOTT ajunge la New York. Mott & Fils si-a trait una dintre cele mai frumoase perioade intre 1912 si 1948 si s-a consolidat sub numele ZAREA in anii urmatori, ramanand un simbol al traditiei, calitatii si spiritului romanesc autentic.
Fermentarea vinului spumant in sticla este un proces de durata. Mai intai vinul este ales cu grija, apoi i se adauga drojdii nobile selectionate si este lasat la fermentat in sticle timp de 10 luni sub zidurile groase acoperite de mucegai ale cramei, la temperaturi constante de 150 C. Apoi sticlele sunt asezate inclinate sub un anumit unghi, cu dopul in jos, pe pupitre speciale. Asa incepe etapa de remuiaj. In fiecare zi, timp de o luna si jumatate, sticlele sunt luate la mana, bucata cu bucata, scuturate si intoarse o optime de cerc, astfel ca drojdiile ramase in urma fermentarii sa poata fi colectate in dopul provizoriu, iar lichidul sa ramana limpede.
Drojdiile adunate in dop sunt eliminate printr-un proces numit degorjare. Cu aceasta ocazie o parte din lichid se pierde si sticlele sunt completate cu asa-numita “licoare de expeditie”, un sirop de zahar in functie de care spumantul ajunge sa fie clasificat (brut, extra-sec, sec si demi-sec). Spumantul dopuit, apoi etichetat, ajunge pe raftul magazinului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ZAREA Diamond Collection: cea mai de succes gama in segmentul premium