Lectură de 2 minute

08 Apr 2019 - Știri și Noutăți

Tema lunii aprilie la HORNBACH: Cum alegi gazonul potrivit pentru gradina ta si cum il intretii corect

Abonează-te pe  

In luna aprilie, HORNBACH pune la dispozitia clientilor sai o gama completa de articole destinate amenajarii si irigarii gazonului si, totodata, prezinta cele mai importante recomandari pentru mentinerea unui aspect ingrijit al spatiului verde din preajma casei pe tot parcursul anului.

Pentru a face alegerea corecta, specialistii HORNBACH recomanda ca selectarea gazonului sa se faca in functie de destinatia si scopul acestuia:

  • pentru obtinerea un spatiu de sport si joaca, a unui punct de intalnire pentru petreceri cu gratar sau a unui spatiu de miscare pentru animalele de companie, este important sa se aleaga un gazon rezistent obtinut prin insamantare

  • pentru un gazon dens, dupa modelul tipic englezesc, si mai putin solicitat se preteaza cel mai bine unul ornamental.

Orice varianta de gazon am alege, trebuie sa avem in vedere si expunerea la lumina naturala. Astfel, in functie de destinatia acestuia – zona deschisa sau semiumbrita –, se poate opta pentru un gazon rezistent la seceta ori pentru un gazon pretabil in zonele cu clima rece si arida“, a completat Mugurel-Horia Rusu.

HORNBACH propune clientilor pachete complete necesare pentru operatiunile de montare, intretinere si irigare a gazonului. Pentru mentinerea sanatatii si aspectului frumos al gazonului pentru o perioada mai lunga de timp, specialistii HORNBACH propun diverse tipuri de seminte pentru regarnisire, ingrasamant specific, precum si o serie de utilaje de gradina – de la masini de tuns iarba, pana la roboti de gradina autonomi.

In ceea ce priveste intretinerea gazonului ales, primul pas dupa nivelare il reprezinta irigarea abundenta. Astfel, necesarul pentru irigat va fi de 10 l/mp/zi, de preferat, folosind un sistem specific. In ceea ce priveste tunderea gazonului, aceasta etapa este recomandata dupa o saptamana de la plantare, in perioada de crestere. Inaltimea la care trebuie sa fie tuns firul de iarba este de 3-5 cm in lunile mai-octombrie si 5-8 cm in restul anului. Nu in ultimul rand, specialistii HORNBACH recomanda si un tratament al gazonului, pentru fertilizare folosindu-se granule NPK (ingrasamant complex cu continut de azot, fosfor si potasiu) in lunile aprilie si august, la care se adauga tratamente de indepartare a daunatorilor.

Alte lucrari de intretinere prespun sacrificarea sau indepartarea stratului de plante moarte, operatiune care se face la inceputul primaverii sau toamna, aerarea la adancime cu utilaje speciale care perforeaza solul, pentru sporirea impermeabilitatii solului, precum si suprainsamantarea – in zonele in care s-a rarit gazonul se poate suprainsamanta cu aproximativ 10-15 g seminte/mp, care se vor acoperi cu un nisip fin, inainte de prima irigare.

Citeste si:
Produse noi în portofoliul Homelux: ce mobilier propune retailerul pentru terasă și grădină
Produse noi în portofoliul Homelux: ce mobilier propune retailerul pentru terasă și grădină

Pentru mai multe sfaturi legate de plantarea si irigarea gazonului, in magazinele HORNBACH, in zona special amenajata pentru proiect, consultantii vor oferi informatii avizate celor interesati, pe tot parcursul lunii aprilie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.hornbach.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tema lunii aprilie la HORNBACH: Cum alegi gazonul potrivit pentru gradina ta si cum il intretii corect