Lectură de 2 minute

22 Mai 2019 - Știri și Noutăți

România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare porție de paste fără gluten, gătită la târgul Happy Gluten Free 2019

Abonează-te pe  

Peste 2000 de persoane au participat in weekend la Happy Gluten Free, singurul targ anual de produse fara gluten din Romania, organizat de Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) si Kaufland Romania, la World Trade Center Bucuresti. Evenimentul a reunit peste 30 de expozanti, conferinte medicale, spectacole si show-uri de live cooking.

Duminica, 19 mai 2019, Romania a intrat in Cartea Recordurilor. La targ, Chef Foa a gatit cea mai mare cantitate de paste fara gluten din lume folosind pastele fara gluten marca K-free, disponibile exclusiv in magazinele Kaufland. Portia a avut 166 de kilograme, iar recordul a fost omologat de reprezentantii Guinness prezenti la eveniment.

Pastele au fost gatite timp de cateva ore de Chef Foa la targ, iar toti cei prezenti au fost invitati sa participe la Marea Degustare – cel mai mare pranz gluten free din lume. O parte din portii au fost donate ieri catre Fundatia Viata si Lumina.
In cadrul targului, ARIG si Kaufland Romania au lansat prima campanie de informare si testare nationala
Prima caravana nationala de depistare a intolerantei la gluten, ,,Romania fara Gluten”, va ajunge in 10 orase din Romania si va oferi testari gratuite, pentru a pune bazele diagnosticarii corecte si a informarii pacientilor cu privire la boala celiaca si la abordarea corecta a dietei fara gluten.
Caravana va ajunge in lunile mai, iunie si iulie in Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Targu Mures, Oradea, Timisoara, Sibiu si Craiova.Ideea caravanei „Romania fara Gluten” a pornit de la o serie de nevoi pe care ARIG le-a identificat de-a lungul ultimilor ani si a caror rezolvare a dictat principalele obiective ale acestei campanii:
  • Prezentarea de informatii corecte despre dieta fara gluten, de la necesitatea impunerii acesteia si pana la continuturile ei
  • Testarea a 1.000 de persoane cu risc de boala celiaca
  • Pregatirea a peste 50 de medici specialisti printr-un curs de specialitate pentru familiarizarea cu ghidurile de diagnostic ale bolii celiace
Boala celiaca este o afectiune autoimuna, provocata de intoleranta la gluten, care poate aparea la orice varsta si care afecteaza peste 200.000 de romani, conform estimarilor Centrului de Management pentru Boala Celiaca. Singurul tratament al acesteia este dieta stricta fara gluten pentru tot restul vietii. In acest moment, la nivel mondial, doar 12% - 15% dintre persoanele cu boala celiaca ajung sa fie diagnosticate. In absenta diagnosticului corect, persoanele dezvolta afectiuni autoimune invalidante care, netratate, pot duce la deces.
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine in 7 tari si o retea de 122 magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari.
Asociatia Romana Pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) este o asociatie non-profit, apolitica si independenta, care isi propune promovarea, sprijinirea si cresterea calitatii vietii persoanelor cu intoleranta la gluten.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare porție de paste fără gluten, gătită la târgul Happy Gluten Free 2019